Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanan protokol çerçevesinde, denetimli serbestlik kapsamında haklarında kamu yararına çalışma cezası verilen Adana Açık Cezaevi'nde kalan 80 hükümlü, Çatalan Köprüsü ve Seyhan Baraj Gölü çevresinde temizlik çalışması yaptı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, protokol çerçevesinde hükümlüler, 3 yıl boyunca hem cezalarını çekecek hem de vatandaşların temiz çevrede piknik yapmalarını sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, çevre temizliğine katkıda bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesindeki 80 hükümlü, kente temizlik hizmeti vermeye başladı. Öncelikle göl kenarı, yol boyları ve mesire alanları temizleniyor. Burası doğa harikası bir bölge. Hem kente bir katkı hem de şehrin temizlenmesi ve temizlik hizmetleri noktasında bir bilincin ortaya koyulması adına hükümlülerimiz çalışıyor ama önemli olan kirletmemektir. İşbirliğinden dolayı belediyemize teşekkür ediyorum.''