Son günlerde Elazığ, Van, Bitlis ve Gaziantep’teki terör saldırılarında yine asker ve polislerimiz haince şehit edilirken, aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu onlarca masum sivil yurttaşın da katledildiğine dikkat çeken Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, “Emperyalist güçlerin maşası durumundaki hain ve alçak terör örgütleri, güzel yurdumuzu parçalama emellerine asla ulaşamayacaklar ve akıttıkları masum kanda boğulacaklardır. Nereden gelirse gelsin terörün her türlüsünü şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu sıkıntılı süreci atlatacak güç ve kudrete sahiptir. Ortadoğu coğrafyasında etkili olmak için ülkemizi ‘böl, parçala yönet’ mantığı ile ele geçirme rüyası gören, bu amaçla harekete geçirdiği çocuk katili terör örgütlerinden medet uman emperyalist güçler, bu ağır vebalin altında kalıp işbirlikçileriyle birlikte bedel ödeyeceklerdir” ifadelerine yer verdi.
ÇGC Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Cafer Esendemir, 15 Temmuz sonrası ülkemizde esen birlik, beraberlik ve dayanışma rüzgarından rahatsızlık duyan terör örgütlerinin, ağababaları emperyalist güçlerin desteği ile ve acımasızca hedef gözetmeksizin saldırıya geçtiklerine dikkat çekti. Etnik, sosyal ve mezhepsel açıdan dünya çoğrafyasında büyük bir zenginliğe, tarihsel ve kültürel dokuya sahip olan Türkiye’nin, toplumsal huzur ve barışı hedef alan her türlü terör belasının üstesinden, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğine inandığını belirten ÇGC Başkanı Esendemir, şunları söyledi:
“Öncelikle hain terör saldırılarında şehit olan asker ve polislerimize, hayatlarını kaybeden tüm sivil yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Terör belasına karşı başta iktidar partisi ve muhalefet partileri olmak üzere ülkemizdeki tüm kesimlerin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde mücadele etmesinin kaçınılmaz olduğu gün gibi ortadadır. Ortadoğu başta olmak üzere 3. Dünya ülkelerini yeniden dizayn etme arayışındaki egemen güçlere ve onların maşa olarak kullandığı bütün terör örgütlerine karşı dik durmalı, oyunlarına karşı uyanık olmalı, gerektiğinde omuz omuza mücadele etmeliyiz. Gün, birlik ve dayanışma günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle ÇGC olarak bütün terör olaylarını bir kez daha şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.”