CHP Yüreğir İlçe Danışma Kurulu toplantısı Sarıçam Esnaf Kefalet Kooperatifi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
İl yöneticileri, Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ve partililerin katıldığı toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.
Açış konuşmasını yapan Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazelerinde yapılan saldırılara sert tepki gösterdi.
CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, benzer özellikleri nedeniyle Seyhan’ın ikizi olarak tanımladığı Yüreğir’de ilçe belediyesinin CHP’li olmamasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi. Barut, “Halkımızla bütünleşip, onları dinleyip sorunlarına çözüm üreteceğiz. Samimi bir şekilde acılarını paylaşıp mutluluklarına ortak olacağız. Örgüt binalarında değil mahallelerde, köylerde, sokaklarda, alanlarda olacağız. Çünkü biz halkın partisiyiz. Biz halkız. Bu yüzden bireysel değil toplumsal düşünmek zorundayız. Ülkemizin, cumhuriyetimizin geleceği için, yaşanabilir bir Türkiye için AKP’yi alaşağı etmek, CHP’yi iktidar yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.
Yüreğir’in CHP’liler için bir siyaset okulu olduğuna işaret eden Barut, 2019 yerel seçimlerinde Yüreğir’i CHP’li yapmak için ilçeyle bağlantılı olan tüm partilileri göreve çağırdı.
2019’da gerçekleştirilecek olan yerel ve genel seçimlerde CHP’nin Adana’da en iddialı parti olduğunun altını çizen Barut, genel seçimlerde birinci parti olmanın ve Büyükşehir Belediyesini kazanmanın yolunun Yüreğir’den geçtiğini vurguladı.
Yüreğir’in her geçen gün geliştiğini ve CHP lehine gelişmelerin yaşandığınI söyleyen Barut, seçimlere kadar olan üç yıllık süreyi iyi değerlendireceklerini kaydetti. Barut, “Bir erken seçim olmaması durumunda önümüzdeki üç yılda ayırt etmeden Yüreğir’deki tüm mahalle ve köylerdeki yurttaşlarımıza ulaşacağız. İnanıyorum ki 2019 seçimlerinde hem Yüreğir, geçmişte olduğu gibi 2019’da ve sonrasında CHP’nin kalesi olacak hem de Yüreğir’le birlikte Büyükşehir Belediyesi’ni de CHP’li yapacağız. Çünkü Yüreğir yüreğiyle yapar” ifadelerini kullandı.
Danışma Kurulu üyeleri toplantının devamında ilçe örgütünün çalışmaları hakkındaki görüş ve önerilerini aktardılar.