Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin sonuçlandığı gün olan 30 Ağustos’un Türk halkının bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı gün olduğunu söyledi. Emperyalist güçlere karşı elde edilen bu zaferle Türk ulusunun küllerinden yeniden doğduğuna işaret eden Barut, bugün ise emperyalist güçlerin Anadolu ve Ortadoğu coğrafyasında süren kirli emellerine karşı en büyük silahın ise “Barış” politikası olduğunu söyledi.
30 Ağustos’un ülke tarihinin dönüm noktası olduğunu vurgulayan Barut, “Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle kazanılan bu zafer, ulusal kurtuluş mücadelesindeki kararlılığımızın haklı bir sonucudur. Bu zaferle ulusumuz küllerinden yeniden doğmuş, çağdaş medeniyetler seviyesini hedefleyen yeni bir devlet kurmuştur” diye konuştu.
Emperyalizme karşı en etkili silah
Emperyalist güçlerin Anadolu ve Ortadoğu coğrafyasındaki kirli emellerinin bugün de sürdüğüne işaret eden Barut, Büyük Önder Atatürk’ün “Savaş zorunlu ve hayati olmalı. Ancak milletin hayatı tehlikeye düşmedikçe savaş bir cinayettir” sözlerini anımsatarak, emperyalizme karşı en etkili silahın “barış politikaları” olduğunun altını çizdi. Barut, “Bugün her zamankinden daha çok barışa, birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Cihanda Barış’ sözleri yegane şiarımız olmalıdır” şeklinde konuştu.
Kurtuluş mücadelesinin ‘zafer’i 94 yaşında
Ulusal kurtuluş mücadelesinin ‘Zafer’i 30 Ağustos’un 94. yılını kutlayan Barut, “Bağımsızlık uğrunda canlarını ortaya koyarak emperyalist güçlere karşı mücadele eden başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, ülkemiz, dünya ve insanlık adına barış diliyorum” ifadelerini kullandı.
CHP, ‘zafer’ için meşalelerle yürüyecek
CHP Adana İl ve ilçe örgütleri ile CHP’li Seyhan, Çukurova ve Karataş belediyeleri olarak 30 Ağustos’u coşkulu bir biçimde kutlayacaklarını dile getiren Barut, CHP olarak saat 10.00’da Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunacaklarını, akşam saat 19.00’da da Turgut Özal Bulvarı Gökkuşağı Kavşağı’ndan başlayıp Duygu Kafe önündeki Gençlik Meydanı’nda sona erecek olan fener alayı yürüyüşü gerçekleştireceklerini söyledi. İl Başkanı Barut, Cumhuriyetten, demokrasiden yana olan tüm yurttaşları Zafer Bayramı kutlamalarına davet etti.