Açık arttırma usulüyle satış yapılan mezatları tercih eden çiçekçiler burada istedikleri türden çiçekleri tatlı rekabet ortamında temin ederek dükkanlarında satışa sunuyor.

Kentteki bir çiçek mezadının müdürü Ayhan Satar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla hem kendilerinin hem de çiçek satan işletmelerin yoğunluk yaşadığını söyledi.

Satışlarının çok iyi durumda olduğunu ve tüm çiçeklerin ilgi gördüğünü anlatan Satar, "Biliyorsunuz ki Sevgililer Günü'nde gül biraz daha fazla ilgi görür. Bunun yanı sıra ithal çiçeklerimiz ve saksılardaki çeşitlerimiz de ilgi görüyor" dedi.

Satar, özellikle Yalova, İzmir ve İstanbul'daki çiçek seralarının poyraz ve kötü hava şartlarından dolayı hasar gördüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu yüzden Türkiye genelinde çiçek bulma konusunda az da olsa sıkıntı çekiyoruz. Buna rağmen ülkede Sevgililer Günü nedeniyle çok büyük bir hareketlilik var. Müşterilerin talebi çok fazla, biz de elimizden geldiği kadar onların taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Adana, Türkiye'nin en güzel çiçek üretim bölgelerinden birisi. Bunun sebebi, kışın ülkenin en kaliteli güllerinin burada üretilmesi. Bu gülleri Türkiye'nin çeşitli yerlerine gönderiyoruz."

- "Antoryum, orkide ve gül ilgi görüyor"

Kentteki çiçek toptancısı Ahmet Ağır da 14 Şubat nedeniyle Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Adana'daki çiçek piyasasında da hareketlilik yaşandığını aktardı.

Çiçekçilerin yarın iyi satış yapmayı hedeflediğini vurgulayan Ağır, "Özellikle antoryum, orkide ve gül müşterilerimizden ilgi görüyor. Bu türler en çok tercih edilenler ama genel anlamda ürünlerimizin hemen hemen hepsine ilgi var. Yarın özel bir gün. Biz satışımız yaptık, çiçekçi dükkanlarının da iyi satış yapacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.