Bitkisel-hayvansal üretim yapan üreticiler ile gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerin hızlı, etkili ve sürekli bilgi ağı kurması için Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde ’Yeşil Masa’ kuruldu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen hizmetlerden etkin ve hızlı bir şekilde faydalanarak memnuniyetin sağlanması ve bürokratik işlemlerin azaltılması amacıyla Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde “Yeşil Masa” uygulaması başlatıldı.
Uygulamayla kentte bitkisel-hayvansal üretim yapan üreticiler, gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında hızlı-etkili ve sürekli bir bilgi ağı kurulması hedefleniyor.
Yeşil Masa uygulamasında çiftçiler-üreticiler web ortamında, telefon aracılığı ile veya kuruma bizzat başvuruda bulanarak talep, öneri ve şikayetlerini "Yeşil Masa"da görevli personellere iletecek, görevli uzman personel tarafından alınan talepler il ve ilçelerdeki konu uzmanlarına iletilecek ve en geç 5 iş günü içerisinde talep sahibine geri bildirimde bulunulacak.
Süreç, "Yeşil Masa" da görevli, konu uzmanı tarafından kayıt altına alınarak bizzat yönetilecektir. Böylelikle Yeşil Masa ile çözülmemiş sorun, değerlendirilmemiş talep ve öneri, işleme alınmamış şikayet, kurum girişinde karşılanmamış çiftçi kalmayacak.
Yeşil Masa’ya başvuruda bulunmak isteyen çiftçi, üretici ve ilgili vatandaşlar "yesilmasa.tarim.gov.tr" internet adresinden, telefonla veya şahsen müracaat edebilecek.