Gözaltına alındığı sırada mahalleli tarafından linç edilmek istenirken polislerce kurtarılan tutuklu E.T., "Arkadaşım cinsel istek artırıcı ilaç vermişti, onu kullanmıştım." diye kendisini savundu.

Şehitduran Mahallesi'nde oturan C.B., 18 Haziran'da "Benim kuşum var, gel bizim eve gidelim sana para da vereceğim." sözleriyle kendisini kandırarak evine götüren E.T.'nin cinsel istismarına maruz kaldı. Daha sonra C.B.'nin olanları ailesine anlatmasının ardından anne ve baba, mahalleli ile birlikte çocuğuna cinsel istismarda bulunan E.T.'nin evini bastı. Mahalleli kapıyı kırıp içeri girdi. E.T.'yi linç etmek isterlerken bu sırada gelen polisler öfkeli mahalleliyi güçlükle engelleyip zanlıyı kurtardı. Zırhlı araçla mahalleden çıkartılan E.T. daha sonra çelik yelek giydirilerek adliyeye sevk edildi.

36.5 YIL HAPSİ İSTENDİ

E.T. hakkındaki soruşturmanın tamamlanmasının ardından Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'çocuğun cinsel istismarı, cebir şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan dava açıldı. 36 yıl 6 ay hapis ile cezalandırılması istenen E.T.'nin tutuklandığı nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde, "Arkadaşım cinsel istek artırıcı ilaç vermişti. O sırada onu kullanmıştım. İlaç yüzünden kendimden geçmişim. Çok pişmanım." dediği belirtildi. E.T.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.