Adana’da unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları Adana Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği 1. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nde yaşatıldı. Mendil kapmaca, yakan top, dokuz taş, yedi kule, sek sek ve tombik gibi oyunları anne ve babalarıyla birlikte oynayan çocuklar gönüllerince eğlenirken, renkli görüntüler ortaya çıktı.
Adana Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) ve Mendil Kapmaca Federasyonu’nun işbirliğinde organize edilen 1. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri’nde yaklaşık bin 500 çocuğun katılımıyla gerçekleştirildi. Anne ve babalarıyla birlikte şenliğe gelen çocuklar, geleneksel çocuk oyunları arasında yer alan mendil kapmaca, yakan top, dokuz taş, yedi kule, sek sek, tombik oynadı. Çocuklar, zevkli ve çekişmeli oyunları neşe içinde oynarken, kahkahaya da doydu. Anne ve babalar da çocuklarıyla birlikte geleneksel oyunların heyecanına kapılıp, nostalji yaşadılar.
"Çocuklarımz geleneksel oyunlarla sosyalleşsin"
Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nin evsahibi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Fahri Durukan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları gereğince çocukların sosyal ve kültürel yönden gelişmesi ve toplum kaynaşmasının pekişmesi amacıyla böyle bir şenlik düzenlediklerini belirtti.
Çocukları bilgisayar oyunlarından uzaklaştırıp, oyun alanlarına çekmeyi hedeflediklerini kaydeden Fahri Durukan, “Geleneksel çocuk oyunlarımızın gelecek nesillere taşınması, çocuklarımızın bu oyunlar sayesinde paylaşmayı, dayanışmayı, kazanma veya kaybetme duygularını yaşayarak öğrenmelerini, enerjilerini pozitif yönde değerlendirmelerini arzuluyoruz. Bu yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Çocuk Oyunları’na Adana’nın çeşitli ilçelerinden bin 500 çocuğumuz katıldı ve gönüllerince eğlendi. Benzer organizasyonlarımızı daha fazla çocuğumuzun katılımlarıyla sürdüreceğiz” diye konuştu.