Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) tarafından “Kadın ve Akademik Yaşam”, “Kadın Bilimcilerimiz Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN)’de Ne Yapıyorlar?” konulu sempozyum düzenlendi. ÇÜ Öğrenci Faaliyetleri Birimi SDK ise “Laiklik ve Kadın” konulu panel organize etti.

Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını yapan KADAUM Müdürü Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ, kadın sorunlarına değindi.

Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyeleri, Prof. Dr. Gülsen Önengüt, Prof. Dr. Aysel Kayış Topaksu, Prof. Dr. Ayşe Polatöz, Prof. Dr. Eda Eşkut, Prof. Dr. İsa Dumanoğlu, Prof. Dr. Aysel Kayış Topaksu’nun konuk olduğu toplantıda, konuşmacılar CERN çalışma konuları hakkında bilgi verdi. Ayrıca toplantıda CERN'de yaptıkları çalışmaları ve grubun zaman içinde nasıl oluştuğunu anlatan konuşmacılar edindikleri tecrübeleri ve başarılarını anlattı. Sempozyum, katılımcıların soruları yanıtlamasıyla sona erdi.

Öte yandan ÇÜ Öğrenci Faaliyetleri Birimi SDK’de “Laiklik ve Kadın” konulu panel düzenledi. ÇÜ Maden Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi ve Kulüp Başkanı Metin Çerdik’in açılış konuşmasını yaptığı panelin moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Andaç Çuhadar üstlendi. Panelin konuşmacıları ise ÇÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Hatun Kılıçbeyli ve ODTÜ Öğrencisi Ekin Çakır oldu.

Doç. Dr. Elif Hatun Kılıçbeyli konuşmasında kadın ve erkeğin eşit varlıklar olduğu vurgusunu yaparak bunun tarihsel sürecini anlattı. 14. yüzyıldan itibaren edebi eserlerde ve siyasi hareketlerde yer alan yurttaşlık haklarını da aktaran Doç. Dr. Kılıçbeyli’nin sunumunu öğrenciler büyük bir ilgiyle dinledi.

ODTÜ öğrencisi Ekin Çakır da kadına yönelik şiddet olaylarının altındaki nedenlerden söz ederek, şiddet olaylarını önlemek için gençliğin elinden geleni yapacağını söyledi.

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen “Laiklik ve Kadın” konulu panele akademisyenlerin yanı sıra, öğrenciler ve STK temsilcileri de katıldı. Soru-cevap ile devam eden panel hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.