Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Doğal Park 2’de yapımı süren Jurassic Park’a yönelik eleştirilere cevap verdi. Park Zirve’de gazetecilerle bir araya gelen Çetin, “Bırakın ağaç kesmeyi; bir tek ağacın yeri bile değişmeyecek, yaprak bile koparılmayacak. Antep’teki çocuklar anne babalarına ‘Bizi Jurassic Park’a götür’ diyecek, ekonomi canlanacak. Bir yıl 3 ayda 25 park yapan, su oyun parkı açan, ‘yeşil belediye’ ödülü alan bir başkan yeşile karşı olabilir mi?” dedi.

Çetin, Doğal Park-2’de yapımı süren Jurassic Park’a çok küçük bir kesim tarafından şiddetle karşı çıkıldığına dikkat çekti. “Gezi Parkı’nda Türkiye ayağa kalktı; Karadeniz’de Havva Ana yeşili savunmak için ‘devlet kim, halk kim?’ diye sorunca Türkiye’den duyuldu sesi. Jurassic Park öyle mi? Hayır. Buradan iş çıkmaz bu arkadaşlara” diyen Çetin, Adana’yı cazibe merkezi haline getirecek olan bu park 15 Eylül’de açılacaklarını duyurdu.

Halk Günü’ne katılan bir kadının, Doğal Park 2’de Jurassic Park yapılmasına karşı çıktığını ifade ederken “Spor yaparken karşıma dinazorların çıkmasını istemiyorum, dinozorlar ayakta gezmesin” dediğini kaydeden Çetin, dinozorların milyonlarca yıl önce fosil olduğunu anlatmak zorunda kaldığını aktardı. Konya Meram’da Jurassic Park olduğu için her gün yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildiğine işaret eden Soner Çetin, “Adana’dan birçok çocuk sırf hayvanat bahçesi olduğu için her hafta sonu Antep’e gidiyor. Jurassic Park bitince o Antepli, Osmaniyeli ve Mersinli çocuklar da anne babalarına ‘Bizi Adana’daki Jurassic Park’a götür’ diyecek, ekonomide canlanma olacak; üstelik 15 milyon liralık bir yatırımla yapılan bu park için kasamızdan bir tek kuruş çıkmayacak, işletme kârına ortak olacağız, 15 yıl sonra tesis bize devredilecek.” şeklinde konuştu.