Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çetin, kursların tiyatro oyuncuları tarafından verileceğini, tüm yurttaşları sanatla buluşturma konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

Çukurova'yı kültür, sanat ve festivaller kenti yapma konusunda adım adım ilerlediklerini belirten Çetin, şunları kaydetti:

 ''Belediyemiz oyunculuk, drama ve diksiyon dallarında ücretsiz olarak kurs olanağı da sağlıyor. Şehir tiyatrosu ekibi, drama, oyunculuk ve diksiyon eğitimi almak için başvuruda bulunan vatandaşlara, 6 hafta boyunca eğitim verecek. Başvurular alınmaya başlandı. Kurslara katılmak isteyenler Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi ile Doğal Park Amfi Tiyatro'ya kayıt yaptırabilecekler.'' 

Çetin, her hafta bir kültür sanat etkinliğine katkı yapmaya çalıştıklarını Çukurova'yı kültür ve sanatla iç içe bir ilçe yapmak istediklerini kaydetti.

Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından verilecek eğitimde öğrenciler kursa yetenek sınavı yapılmadan alınacak. Kurslar yedi yaş ve üzeri drama, 17 yaş ve üstü oyunculuk ve diksiyon olmak üzere iki gruptan oluşacak.

Kursiyerler, haftada dört gün günde üçer saat ders alacaklar. Derslerin, Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi ile Doğal Park Amfi Tiyatro'da verileceği belirtildi.