Karataş ilçesinde kortej yürüyüşüyle başlayan programda, Adana Valisi Mustafa Büyük, Karataş Kaymakamı Mustafa Kılıç, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari ve beraberindeki heyet ilçe girişinden Mavi Kum mevkisine kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından Vali Büyük ve beraberindekiler Magarsus Antik Kenti'ni gezdi. Harbiş mevkisinde düzenlenen uçurtma sörfü ve Off-Road yarışlarını da izleyen Vali Büyük, araçlardan birine binerek gösterilere katıldı.

Vali Büyük, ilçe merkezinde düzenlenen törende, turizm sezonunu çeşitli etkinliklerle açtıklarını söyledi.

Karataş'ın Adana'nın en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Büyük, "Eksik hiçbir şey yok. Allah'ın lütfettiği doğa, deniz, her türlü aktivitenin yapılacağı bir çevre. Bunlara ilave de tarihten bize gelen antik kentler. İstenen her türlü aktivite ve heyecanı gerçekleştirecek bir imkan var burada'' diye konuştu.

İlçenin turizmden hak ettiği yeri şimdiye kadar alamadığını vurgulayan Vali Büyük, eksiklikleri tamamlanmasıyla turizm merkezi haline gelebileceğini aktardı.

Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari de tarihte bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Adana'da 760 tescilli sit alanı ve 84 sivil mimari örneği bulunduğunu söyledi.