Çukurova Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar verdi.
Zaimoğlu Park Zirve’de verilen yemeğe Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Çukurova Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, iftar yemeğine gelişinde şehit aileleri ve gazilerin bulunduğu masaları tek tek gezerek onlara sevgi gösterisinde bulunup, sohbet etti.
İftar öncesi bir konuşma yapan Çukurova Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Ramazan Ayı’nda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının daha da yoğun yaşanması amacıyla iftar yemeğinde bir araya geldiklerini belirterek, mübarek Ramazan Ayı’nın tüm İslam alemine hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Vali Demirtaş ise yaptığı konuşmada, “İstanbul’daki elim terör saldırısı sonucu hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.
“Bayrağımız özgürce dalgalansın diye, ezan susmasın diye, bu vatan toprakları bölünmesin, parçalanmasın diye çok şehit verdik” diye konuşmasını sürdüren Vali Demirtaş, şöyle devam etti:
“Çok değerli şehit yakınlarımız ve kahraman gazilerimiz, sizleri sevgiyle, saygıyla, şükran ve minnetle selamlıyorum. Hepinize minnettarım. Sizlere çok şey borçluyuz. Sizlerin 24 saat emrinde ve hizmetinizdeyiz. Gece gündüz nerede olursak olalım, siz değerli şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin emrindeyiz. Adana’ya hizmetlerimizle taş üstüne taş koymak için canla başla çaba sarf ederken, sizlerin de daima yanlarında olacağız.”
Konuşmaların ardından yapılan dua ve okunan ezana müteakip Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, şehit aileleri ile gazilerle birlikte orucunu açtı.
İftar yemeği birlik, beraberlik ve yapılan sohbetlerin ardından son buldu.