Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, devletin bekası ve milletin huzuru için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlere, gazilere ve şu an ülke savunması için kahramanca mücadele veren güvenlik güçlerine herkesin minnet borcu bulunduğunu belirterek, “Bizler de sanayiciler olarak; istihdam oluşturup, insanların evlerine ekmek götürmelerini sağlayarak bu borcumuzu ödemeye çalışıyoruz” dedi.
Çukurova Plastik Sanayicileri Derneği’nin (Çukurova PLASDER), sektör temsilcilerini her ay düzenli olarak bir araya getirdiği Anemon Oteli’ndeki kahvaltıda konuşan AOSB Başkanı Bekir Sütcü, toplantıyı organize eden Çukurova PLASDER yönetimine ve işlerinden fedakarlık ederek toplantıya katılan sektör temsilcilerine teşekkür etti.
Terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Bekir Sütcü, “Bizim bugün burada kahvaltı yapmamızı, güvenliğimizi, işletmelerimizin başında olmamızı sağlayan kahraman güvenlik güçlerimize minnet borcumuz var” diye konuştu.
“Bu memlekette rahat bir şekilde yaşıyorsak, Adana’da nefes alıyorsak bunun bir bedeli var” diyen Sütcü, şöyle devam etti:
“Bu bedeli bir şekilde ödeyeceğiz. Kimi arkadaşımız devlet memuru olup, hizmet ederek bu bedeli ödüyor, kimi arkadaşımız çuvalcılık yaparak, geri dönüşümcülük yaparak, boru üreterek ödüyor. Bizler sanayiciler olarak, istihdam oluşturup, ekonomiye katkı sunarak bu borcu ödüyoruz. İstihdam oluşturup,insanların evlerine aş, ekmek götürmelerini sağladığınız için hepinizden Allah razı olsun.”
“PLASTİK SEKTÖRÜNDE REKABET YOĞUN”
Plastik sektörünün önde gelen firmalarından Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı da olan Bekir Sütcü, daha sonra plastik sektörüne giriş hikayesini anlatarak, çuvalcılığın baba mesleği olduğunu söyledi. Yıllar önce çuval alım satımı yapan küçük bir işletmeyken bugün kurumsal bir şirkete dönüştüklerini belirten Sütcü, “1996’da sanayiciliğe başladık, şu an 20 yılı bitirdik. Biz işin vitrinindeyiz, asıl emek diğer tarafta çalışan kardeşlerimizin. Bugüne geldiğimizde Abdioğulları; 1200 çalışanı olan, sektörün önde gelen şirketlerinden biri. Sektörde son yenilikleri, teknolojiyi takip eden bir işletme” şeklinde konuştu.
Plastik sektörüne girdiklerinde 15-20 firma varken, bugün bu sayının 50-60 civarında olduğunu ifade eden Sütcü, sektörde yoğun bir rekabet ortamı bulunduğunu kaydetti.
Plastik sektöründe faaliyet yürüten firmalar arasında kültürel, mesleki, ticari ve teknik konularda iş birliğini sağlamayı amaçlayan Çukurova PLASDER’in yönetim kurulu başkanı Selahattin Onatça da, toplantının sponsorluğunu üstlenen Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. ile Ortadoğu Alüminyum’a teşekkür etti.
“ÇİN FUARINA KATILIM BİZLERİ CESARETLENDİRDİ”
25-28 Nisan tarihleri arasında Çin’de düzenlenen plastik ve kauçuk fuarı China Plas’a 16 firma ile katıldıklarını ifade eden Onatça, “Bu firmalarımıza sizlerin de huzurunda çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu organizasyonlar çok önemli. Eğer bu organizasyon başarısız olsaydı, 19-26 Ekim 2016’da düzenlenecek Düsseldorf Plastik ve Kauçuk Fuarı’na katılmak için belki de cesaretimiz olmayacaktı. Ama bu 16 firmanın katılım göstermesi, bizleri biraz daha cesaretlendirdi. İnşallah Düsseldorf Fuarı’na hep beraber, daha geniş bir katılımla gideriz” dedi.
China Plas Fuarı’na katılan firmaların 5 milyon dolarlık yatırımla döndüğünü ifade eden Onatça, “Bu da bizi son derece mutlu etti” diye konuştu.
Program sonunda, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ile Çukurova PLASDER Başkanı Selahattin Onatça, sektör temsilcilerinin sorularını yanıtladı.