Vali Mustafa Büyük, ÇÜ Kongre Merkezi'ndeki törende, üniversitenin, kentin önemli kurumlarından biri olduğunu söyledi. 

Üniversiteler arasında da rekabet yaşandığına dikkati çeken Büyük, ''Üniversitemiz, başarısıyla şehre olan önemli katkılarıyla bizim içinde önemli gurur kaynağı olmuştur. Üniversitemizin köklü geçmişi, birikimi ve başarısı bize ümit veriyor. Çocuklarımızın geleceği için bizi heyecanlandırıyor. Ayrıca üniversitemiz, şehrin gelişmesine ve kalkınmasına da çok önemli katkılar sağlıyor. Bundan sonra da işbirliği ve uyum içinde bu katkıları artırarak sürdürme arzusu içerisindeyiz'' diye konuştu.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da üniversitelerinin, belirlediklere hedefe doğru kararlılıkla ve hızlı adımlarla ulaşmaya çalıştığını belirtti.

Akademik yıla 12 bin 267'si ön lisans, 30 bin 656'sı lisans ve 5 bin 244'ü lisansüstü 48 bin 167 öğrenci ile başladıklarını anlatan Kibar, şöyle konuştu:

''Dünya, çok hızlı değişiyor. Sadece eğitim öğretim, yöntem ve teknolojileri değil, düşünce biçimleri de bu hızlı değişim içinde yerini alıyor. Çok çalışmak ve hayata farklı açılardan bakabilme yetisi kazanmak zorundasınız. Son derece rekabetçi bu yeni yüzyılda, kendinize yer edinebilmenin en önemli koşulu budur. Sizler, kendi bilgi hazinenizi güçlendirip, kendinizi geliştirirken, bizler de sizler için geleceğimiz için uğraş veriyor olacağız. Sizlerden isteğimiz, sürekli okumanız, çalışmanız ve bilgiyi çoğaltmanız.''

Konuşmaların ardından ÇÜ Devlet Konservatuvarı Oda Orkestrası müzik dinletisi sundu.