Çukurova Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında 100’den fazla çocuğa toplu sünnet töreni düzenlendi.
5 Ocak Lions Kulübünün katkıları ile Hayal Park açık havuz bölümünde gerçekleştirilen Sünnet Şöleni alanında çocukların eğlenmeleri için animatörler tarafından hazırlanan çeşitli oyunlar sergilendi. Palyaçolar ise çocuklara hazırlanan stantlarda eğlenceli anlar yaşattılar. Sünnet öncesinde, sünnet için özel olarak hazırlanmış kıyafetleriyle çocukları yanına alan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, meclis üyeleri ile muhtarların katıldığı, anne-babaların ve vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Başkan Çetin, bu güzel günde kendilerini yalnız bırakmayan Çukurovalılara teşekkür etti. Çetin, "Hepiniz Sünnet Şölenimize hoş geldiniz. Bizler yola çıkarken önceliklerimiz arasında sosyal belediyecilik anlayışı vardı. Tüm vatandaşlarımızın, kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin refahını sağlamak ve onlara daha yaşanabilir bir Çukurova bırakabilmek tek hedefimiz. Bu nedenle her anımızda ve her projemizde öncelikle onların ihtiyaçlarını gözettik" diye konuştu.
"TARİH YAZMAYA DEVAM EDİYORUZ"
Çetin, "Sosyal belediyecilik anlamında tarih yazmaya devam ediyoruz. Hemşehrilerimizin doğumundan ölümüne kadar, her aşamada yanlarında olmak zorundayız. Bugün 3’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz sünnet şöleni de bu anlayışımızın bir sonucudur’’ dedi. Sünnet şöleninin 7 Eylül Çarşamba gününe kadar devam edeceğini, sünnetin steril şartlarda ve uzman hekimler eşliğinde randevu sistemiyle gerçekleştirileceğini belirten Başkan Çetin, "Bir erkek çocuğunun en özel anlarından birinde yanında bulunup onlara destek vermek, kirve olmak çok güzel. Çünkü her şey çocuklarımızın geleceği için, sizler ve Çukurova için. Çukurova ilçemizi, yarınımız olan bu çocuklara en güzel şekilde teslim edeceğiz. Bu konuda sorumluluğumuz büyük. İnşallah çocuklarımızın damatlıklarını da görmek mümkün olur. Sünnet olan çocuklarımıza acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.
Aileler böyle bir organizeyi gerçekleştirdiği için Başkan Soner Çetin’i tebrik ederken, sünnet şöleni neşe içinde devam etti.