Çukurova Edebiyatçılar Derneği, bu yıl 2’ncisini düzenlediği Uluslararası Çukurova Türk Dünyası Şiir, Müzik Festivali’nde 200 şair ve yazarı Adana’da ağırlayacak.
Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, 27-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirecekleri etkinlikte konuk şair ve yazarlara Anavarza Kalesi, Kapıkaya Kanyonu ve Varda Köprüsü başta olmak üzere Adana’nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtacaklarını belirtti.
Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, 2. Çukurova Türk Dünyası Şiir, Müzik Festivali’ni 27-29 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’nin çeşitli illerinden ve Türki Cumhuriyetlerden 200 şair ve yazarın katılımıyla gerçekleştireceklerini bildirdi. Başkan Halise Tekbaş, edebiyat dünyasının önemli isimlerini Adana’da konuk etmekten büyük mutluluk duyacaklarını belirtti.
ANNELİĞİ ANLATAN ŞAİRLERE ÖDÜL
Başkan Tekbaş, konuk şair ve yazarlara Adana’yı tanıtacaklarını festival kapsamında 5’inci Anneler Günü Şiir Yarışması’nın ödül törenini de bu etkinlik içinde Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceklerini belirtti. Tekbaş, “Adana’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini misafir edeceğimiz birbirinden seçkin şair ve yazarlara tanıtacağız. Kozan ilçemizdeki Anavarza Kalesi, Karaisalı İlçemizdeki Kapıkaya Kanyonu, Kesirihan, Varda Köprüsü ve Yerköprü gezilerimiz olacak” dedi.
Festivale katılan şairlerin bu gezilerde şiir dinletileri sunacağını aktaran Başkan Tekbaş, “Türkiye’nin bir çok ilinden ve Türkiye Cumhuriyetlerden gelecek şair ve yazarlarımızın Adanalılarla kucaklaşmalarını, duygu ve düşünce zenginliğini paylaşmalarını amaçlıyoruz” diye konuştu