Özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan 11 gün sonra ölen kadının kocası, eşinin ölümünde ihmali olduğu iddiasıyla hastane ve doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Merkez Seyhan ilçesinde iki çocuk annesi 32 yaşındaki Güler Kurt, 5 Haziran'da özel bir hastanede sezaryenle üçüncü bebeğini dünyaya getirdikten 11 gün sonra hayatını kaybetti.

Kurt'un kocası Bülent Kurt (38), eşinin enfeksiyon kaparak hayatını kaybettiğini ileri sürerek, ihmali olduğu gerekçesiyle hastane ve doğumu gerçekleştiren doktor hakkında cumhuriyet savcılığına şikayet dilekçesi verdi.

Bülent Kurt, AA muhabirine, doğumdan bir hafta sonra dikişlerini aldırmak için eşini aynı hastaneye götürdüğünü anlattı.

Sezaryeni gerçekleştiren doktorun, eşinin sağlık durumunun iyi olduğunu söylediğini aktaran Kurt, şunları kaydetti:

"Ağabeyim ve kız kardeşim, doğumdan 9 gün sonra rahatsızlanan eşimi hastaneye götürdü. Aynı doktor, kan tahlili yaptırıp, muayene etmiş ve hiçbir sorunun bulunmadığını, soğuk algınlığı olduğunu söylemiş. Serum verip, iğne yaparak eve yollamış. 24 saat geçmeden eşimin sancıları yeniden arttı. Çalıştığım için ağabeyim ve kız kardeşim eşimi aynı hastaneye götürdü. Görevliler, eşimin doktoru olmadığını, başka bir doktorun ilgileneceğini söylemiş ancak diğer doktor da gelmeyince eşim başka hastaneye götürüldü. Eşim, kanında yüksek derecede enfeksiyon tespit edildiği için daha donanımlı başka hastanede yoğun bakıma alınıyor. Ertesi sabah eşim hayatını kaybetti. Eşimin ölümünde, doğum yaptığı hastane ile doktorun ihmali var. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Gece uyuyamıyorum. El kadar çocuğumla ortada kaldım."

İsminin açıklanmasını istemeyen doktor ise "Doğum öncesi ve sonrası hiç bir sorun bulunmuyordu. Hasta, doğumdan 9 gün sonra karın ağrısı şikayetiyle geldiğinde rutin tetkikler yapıldı ve ultrasonla kontrol edildi. Hiç bir sorun yoktu. Ne olur, ne olmaz diye serum verildi. Enfeksiyon kapmış olsaydı 24 saat ile 72 saat arasında yüksek ateş, akıntı ve öksürük gibi belirtiler olurdu. Ancak hasta bize geldiğinde bu bulgular yoktu" diye konuştu.

Cumhuriyet savcılığı, Güler Kurt'un ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.