Adana’nın Kozan ilçesinde Hastane Camii’nde öğrencilere yaz Kur’an kurslarını sevdirmek amacıyla kahvaltı, döner-ayran, tatlı, dondurma ikram ediliyor.
Kozan’da okulların kapanmasının ardından Kuran kurslarına ilgi gösteren çocuklar, hem Kuran okumayı öğreniyor, hem de stres atıyor. Kursa katılanlar müftülük, cami cemaati ve hayırseverlerin katkılarıyla öğrencilere kahvaltı, döner-ayran, tatlı, dondurma ikram ediliyor.
Hastane Camii İmam Hatibi Bekir Kurt ve Müezzin Şefik Ünal Yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilerden başarılı olup Kur’an-ı Kerim’e geçenlere de Kozan Müftüsü Bilal Başoğlu’nun katılımıyla sabah kahvaltısı verdi.
Misafir olarak Zafer Camii İmam-Hatibi İhsan Temirtaş, Zeynephatun Camii İmam-Hatibi Ramazan Yaşar Erol ve öğrencileri misafir olarak katıldılar.
Sabah kahvaltısında yaz Kur’an kursuna katılan çocukları yalnız bırakmayan Kozan Müftüsü Bilal Başoğlu, yaz Kur’an kurslarının eğlenceli ve daha verimli geçmesi için çeşitli projeler üzerinde yoğunlaştıklarını söyledi. Başoğlu, "Çocuk, cami ve Kur’an buluşmasının hepimiz için, milletimiz için çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu yaz kurslarında hiçbir şey yapmasak, sadece çocuklarımızın camiyle buluşması, çocuklarımızın minbere, mihraba tırmanması, kürsüye çıkması, safların arasında koşuşturması dahi bu ülke için, bu millet için birer rahmettir" dedi.
Kur’an kursunun 26 Ağustos tarihinde sona ereceğini belirten Müftü Başoğlu, "Mutlaka çocuklarımızın camiyle, Kur’an’la, peygamberle, namazla, oruçla tanışmalarını sağlamalıyız. Camide Kur’an atmosferinde çocukların neşeyle, arkadaşlarıyla koşturarak, oyunlar oynayarak Kur’an’ı, dinlerini öğrenmesi onlar için büyük keyiftir. Onları bu güzellikten mahrum edemeyiz" diye konuştu.
Hastane Camisi İmamı Bekir Kurt ise "Her yaştan öğrenciler var ve giderek ilgi büyüyor. Şu an 150’ye yakın öğrenci var ve 2 hoca ile derslerimiz devam ediyor. İlçe müftülüğümüze ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla öğrencilere kitaplar, Rahleler ve her gün çeşitli hediyeler verilmesi bizleri memnun etmiştir" dedi.