Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde Ebe ve Hemşirelik Haftası kutlandı. Törende hemşirelik hizmetlerinde 40. ve 20. yılını dolduran hemşirelere teşekkür plaketi verildi.
Hipokrat Salonu’ndaki törene Adana Valisi Mustafa Büyük, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, Sağlık İl Müdür Yardımcısı Saadettin Özsürekcigil, Halk Sağlığı Müdürü Çağlar Çatak, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Recep Tuncer, Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dinçer Yıldızdaş ile çok sayıda akademisyen ve hemşire ile sağlık çalışanı katıldı.
Törende, ilk olarak konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Özge Karaaslan hemşirelik mesleğinin ne kadar onurlu ve meşakkatli bir meslek olduğunu bildiklerini ve okullarından bu bilinçle mezun olarak hastalara en iyi ve güler yüzlü hizmeti vermeyi amaçladıklarını dile getirdi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğrencisi Kübra Ceylan’da konuşmasında ebeliğin son derece kutsal bir meslek olduğuna vurgu yaptı. Mesleki alandaki öğrendikleri bilgilerini pratikte en güzel şekilde uygulamayı amaçladıklarını ifade eden Ceylan bu amaçla üzerlerinde emeği olan hocalarına teşekkür etti.
Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Refiye Özgen’de konuşmasında hemşirelerin sağlıkta değişim için bir güç olduğunu, birleşmiş Milletlerin en son belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden üçüncüsünün sağlıklı bir yaşam sağlamak ve her yaştan herkes için sağlığı teşvik etmek olduğunu belirterek hemşirelerin bu hedefi gerçekleştirmede önemli bir rolünün olduğunu vurguladı. Özgen, sağlık hizmeti sunumunda ekip işbirliğinin önemine değinerek hemşireliğin bu işbirliğindeki en önemli ayaklardan biri olduğunu ifade etti.
Sağlık İl Müdür Yardımcısı Saadettin Özsürekcigil ise yaptığı konuşmada Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıkta dönüşüm projeleriyle başlayan değişimlerle bugün ebe ve hemşirelik mesleğinin de son derece önemli bir noktaya geldiğinin altını çizerek bu bağlamda hiç bir hastaya din dil ırk gözetmeksizin hizmet veren ebe ve hemşirelerin haftasını canı gönülden kutladığını ifade etti.
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’da sağlığın insanlar için ve hayatın her anında sürekli önemini koruyan bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Kibar, sağlık çalışanlarının kesintisiz hizmet sunmak gibi bir durumlarının olduğunu, bu bakımdan sağlık hizmeti sunumunda hekimlerle birlikte çalışan hemşireler, toplumun sağlık ihtiyaçlarını ekip çalışmasıyla karşılayan hastalar arasında fark gözetmeyen, her insana sevgi ve saygı duyan onlara yardım eden meslek grubu olduğuna işaret etti. Eğitim düzeyinin her meslekte olduğu gibi hemşirelik mesleğinde de son derece önemli olduğuna değinen Mustafa Kibar, bu bağlamda tüm ebe ve hemşirelerin ebelik ve hemşirelik haftasını kutladığını belirtti.
Adana Valisi Mustafa Büyük de yaptığı konuşmada ebe ve hemşirelerin çok kutsal bir görev üstlendiklerini, hatta bu anlamda hastalar tarafından onlara çok güzel ifadeler kullanıldığını söyledi. Ebe ve Hemşirelerin her hastaya aynı şevkatle yaklaşıyor olmalarının son derece önemli olduğu vurgulayan Vali Büyük, mesleğin son derece özverili olduğunu ancak bu özverinin karşılığının hiç bir unsurla ölçülemeyeceğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından meslekte 40. ve 20. yılını dolduran isimlere teşekkür plaketleri başta Adana Valisi Mustafa Büyük ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve diğer davetliler tarafından verildi.