Akredite ve Kalite Sistemi (ODAK) projesi kapsamında, Adana Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi ve Havutlu İlkokulu arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Havutlu İlkokulu Müdürü Cavidan Gülnar Çivit yaptığı açıklamada, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ODAK projesine göre, okulların ihtiyaçlarını giderip niteliklerini artırmak amacıyla çeşitli kurum, kuruluş ve hayırsever sivil toplum kuruluşlarıyla karşılıklı işbirliği protokolu imzalanmasının öngörüldüğünü, yaptıkları karşılıklı görüşmeler sonucu okul ortağı bir hastaneyle beraber çalışmaya başladıklarını söyledi.
Yaptıkları hastane ziyaretinde okul çocuklarını hasta çocuklarla bir araya getirerek, hasta çocuklara kitap, kırtasiye malzemesi ve oyuncak hediye edip, hastalara kitap okuduklarını belirten Çivit, profesyonel hastane gezileriyle çocukların empati yeteneklerinin artmasının yanısıra, zihinlerinde gelecekleriyle ilgili mesleki kavramların olgunlaşmasında da olumlu gelişmelere neden olacağını düşündüklerini ifade etti. Ayrıca okul olarak, Hastane Yöneticisi Dr. Halil Nacar ve ekibine okula kazandıracakları kütüphane için de teşekkür etti.
Adana Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Halil Nacar ise sağlık sektöründe çalışmalarına rağmen, farklı kurumlarla işbirliği içinde çalışarak hizmet alanlarını genişletmeyi arzu ettiklerini söyledi. Nacar, "Milli Eğitim Müdürlüğünün ODAK projesi kapsamında Havutlu İlkokulu ile yaptığımız protokolle kurumlar arası kaşılıklı ziyaretlerde bulunmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Hastane yöneticilerimizle Havutlu İlkokulunu ziyaret ederek okulda incelemelerde bulunduk. En kısa zamanda okula bir kütüphane kazandıracağız. Okul öğrencilerininde periyodik olarak hastanemize ziyaretlerde bulunarak hasta ziyaretinde bulunmaları bizi ziyadesiyle mutlu ediyor, eğitimi geliştirmeye yönelik elimizden ne gelirse kurum olarak yapmaya hazırız" dedi.