Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Teknoloji ve Tasarım Eğitimcileri Derneği ortaklığında hazırlanan Değişim Liderliği Projesi, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı.

Güzel Sanatlar Lisesi’nin hazırlamış olduğu müzik dinletisi ile başlayan programa, Vali Mustafa Büyük, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, kamu kurumu temsilcileri ve çok sayıda okul yöneticisi katıldı.

Programın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Adana’da bin 225 okulda 23 bin 500 öğretmenle 470 bin öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verildiğini söyledi. Kamu alanındaki değişimin eğitim öğretim hizmetlerine olumlu yansıyabilmesinin ancak mesleki yeterliliğin gelişmesiyle olabileceğini vurgulayan Akpınar, "Değişim Liderleri Projesi adı altında bu eğitim programını planladık. 21. yüzyıl hedeflerini bilen, liderlik ve iletişim becerileri gelişmiş, eğitim öğretim alanında yetkin, sadece okullarında değil, mahalle ve bölgelere de liderlik yapabilecek eğitim yöneticileri yetiştirme hedefi ile yola çıkıyoruz." dedi.

Vali Mustafa Büyük de Adana’nın konumunun önemli ve gelişime açık olduğunu belirterek; "Okul müdürü arkadaşlarımız, bugün daha çok gayret göstermelidir. Eğitimde başarıyı artırma noktasında karar vererek, birinci derecede sorumlu olduklarının bilincinde olmaları gerekiyor. Okul yöneticileri, okullarının kapasiteleri ve fiziki ortamını geliştirme noktasında çok önemli sorumluluklar yükleniyorlar. Yöneticilerimizden beklentimiz, çocuklarımızın eğitilmesi ve geleceğe hazırlama noktasındaki bu önemli mücadelede, öğretmenlerimiz ve velilerimizi uyumlu bir iş birliği ortamına hazırlamalarıdır. Değişim Liderliği Projesi ile birlikte eğitim kalitesinin daha üst seviyelere çıkacağına inanıyor, programın başarılı geçmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından açılış dersini Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip verdi. 30 saatlik eğitim alacak olan okul yöneticilerine birçok uzman beş gün boyunca eğitim verecek. Liderlik ve eğitim yönetimi yeterliklerinin geliştirilmesi amacıyla 'Eğitim Yönetimi ve Denetimi' akademik programlarının temel konularının yer alacağı program, mini bir master programı olarak tasarlandı. SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri tarafından programda yer alan dersler internet üzerinden eğitimcilere ulaştırılacak.