CHP Adana Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, Adana’daki elektrik kesintilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.
Hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı Adana’da saatler ve hatta günler süren elektrik kesintilerinin vatandaşı adeta çileden çıkardığını ifade eden Tümer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.
Vatandaşın mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurgulayan Tümer’in Bakan Albayrak’tan yanıtlamasını istediği sorular şöyle:
“1ava sıcaklığının 50 dereceyi geçtiği Adana’da 12 saatlere varan ve hem kent merkezini hem de çevre ilçeleri etkileyen elektrik kesintilerinin nedeni nedir?
Bu kadar uzun süren elektrik kesintileri enerji şirketleri tarafından mı gerçekleştirilmektedir?
Hem kış aylarında hem de yaz aylarında yaşanan bu uzun süreli elektrik kesintileri gerekli yatırımların yapılmamasından mı kaynaklanmaktadır?
Trafo yenileme çalışmalarının yetersizliği nedeniyle elektrik kesintileri yapılarak trafolara aşırı yükleme yapılmasının önlenmeye çalışıldığı doğru mudur?
Halkın enerji ihtiyacını karşılayacak, halkı mağdur etmeyecek yatırımlarla ilgili bir planlama mevcut mudur? Mevcut ise Adana’da hangi yatırımlar yapılmıştır?
Elektrik kesintileri nedeniyle elektronik cihazları bozulan vatandaşların mağduriyeti başka bir mağduriyet yaratılmadan giderilecek midir?
Elektrik kesintilerine müdahale edecek yeterli sayıda, kalifiye personel görev yapmakta mıdır?”