Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) faaliyet gösteren firmalara nitelikli teknik eleman yetiştiren Türkiye’nin en büyük teknik lisesi Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplu açılış töreni kapsamında yapıldı.
AOSB’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile milletvekilleri ve binlerce Adanalının katılımıyla gerçekleştirilen törende açılışı yapılan 48 yeni ve ilave tesis arasında Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi de yer aldı. Türkiye’deki Organize sanayi bölgeleri içerisinde kurulan Türkiye’nin ilk özel teknik lisesi olan Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi’nin açılış kurdelesini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraberindeki bakanlar, milletvekilleri ve sanayiciler “hayırlı olsun” dilekleriyle kestiler.
HATİPOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
Törene katılan Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu, okulun açılışını gerçekleştirerek, kendilerini onurlandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Abdullah Hatipoğlu, Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi’nin, Türk sanayisine, nitelikli teknik eleman anlamında önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Hatipoğlu da, organize sanayi bölgeleri bünyesinde kurulan Türkiye’nin ilk özel teknik lisesi olma özelliğini taşıyan Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi’nin, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli bir açığı kapattığını ifade etti. Hatipoğlu, “Diğer tesislerle birlikte okulumuzun da açılışını gerçekleştiren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
5 BRANŞTA TEKNİK EĞİTİM
“Zor bizimle kolaydır” sloganıyla 1988 yılında çıktığı yolda, geride bıraktığı mezun ordusuna yeni neferler katma hedefine emin adımlarla yürüyen Erkan Eğitim Kurumları’nın en önemli yatırımlarından olan Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi, sanayi tesislerinin nitelikli eleman taleplerini karşılamak amacıyla kuruldu. Okulda, 80 derslikte; kimya, tekstil, makine, elektrik- elektronik ve metal branşlarında eğitim veriliyor.