Seyhan Belediyesi’nin Altın Oran Sanat Platformu ve Adana Tabib Odası ile birlikte organize ettiği ‘Etem Çalışkan Sanat Günleri’ Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeki ‘Senfonik Kaligrafi’ sergisi ve ‘Ben ve Kendim’ isimli imza günü ile başladı.
Anıtkabir’in hatlarının hocası Emin Barın ile birlikte Atatürk’ün gerçek imzasına bağlı kalarak kaligrafik versiyonunu hazırlayan hattat, gazeteci ve ressam Etem Çalışkan kendi adına düzenlenen organizasyonda oldukça duygulandı. Senfonik Kaligrafi sergisi ve kitap imza gününün başlangıcında konuşan Etem Çalışkan, “İnsanlık tarihi yazıyla başladı. Benim yaşım 6016. Yazının icadı insanlar için milattır. Amacım yazıda çok çeşitlilik. Ne kadarını yapabiliyorum, bilmiyorum. Elimden geleni değil, yarın yeni bir şeyler yapmaya başlayacağım” dedi.
Seyhan Belediyesi’nin öncülüğünde Adana Tabip Odası, Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu ile 22 sanat, eğitim ve meslek kuruluşunca gerçekleştirilen Etem Çalışkan Sanat Günleri’nin ilk gün etkinliği “Beşi Bir Yerde” başlıklı söyleşi ile tamamlandı. Haluk Uygur’un yönettiği söyleşide Orhan Apaydın, Savaş Çevik, İslam Seçen ve Güven Boğa konuşmacı olarak katıldı.