Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesindeki Demir Köprü'de yaşlı bir adamın intihar etmek için çıktığını gören vatandaşlar durumu hemen polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri yaşlı adamı ikna etmeye çalıştı. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri de yaşlı adamın atlama ihtimaline karşı hava yastığı açtı. Trafik polisleri de yolu trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı.

Ağladığı gözlenen yaşlı adamın uzun süre yağmur altında beklediği için de titrediği görüldü. Köprünün ortasında uzun süre bekleyen yaşlı adamı ikna etmek için köprüye çıkan bir polis memurunun çabaları sonuçsuz kalınca, devreye sivil bir polis girdi. İtfaiye aracının merdiveniyle köprüye yaklaşan görevlileri gören yaşlı adam oturduğu yerden ayağa kalkınca herkesi korkuttu. Görevliler yaşlı adama "Otur amca, sakin ol" diyerek seslenince yaşlı adam yeniden yerine oturdu. Polisin uzun süren çabası yaşlı adamı intihardan vazgeçirdi.

İsminin Durmuş olduğu öğrenilen 65 yaşlarındaki yaşlı adam, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Polis merkezine götürülen yaşlı adamın, kirada oturduğu ve üç ayda bir aldığı yaşlılık maaşıyla 450 TL tutarındaki elektrik ve 120 TL tutarındaki su borcunu ödeyemediği için intihar etmek istediği öğrenildi.