Merkez Seyhan ilçesinde yol genişletme çalışması nedeniyle evlerin yıkımı sırasında tekerlekli sandalyeye mahkum olarak yaşayan felçli 53 yaşındaki Ümit Uğurlu'nun evi de yıkıldı.

Doğup büyüdüğü ve kendisine babasından miras olarak kalan evin yıkılmasını gözyaşları içinde seyreden Uğurlu, evlerine 32 bin 400 TL değer biçildiğini ifade etti. Uğurlu, "İki hafta önce bize tebligat gönderildi. Bizden evi boşaltmamızı istediler. Sabah saatlerinde de belediye ekipleri gelerek evin yıkılacağını, bunun için evi terk etmemizi istediler. Kız kardeşim komşularımızın yardımıyla evdeki eşyaları çıkarttı. Evimizdeki eşyaların her biri bir yerde. Ben engelli bir kadınım, kendi ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Kız kardeşim bana bakıyor. Bize verilen 30 bin lira parayla ev almamız mümkün değil. Kirada otursak bile birkaç yıl sonra yine sokaktayız. Devletin bize yardım elini uzatmasını bekliyoruz" dedi.

İffet Uğurlu ise, kendilerine evlerinin yarısının yıkılacağı yönünde bilgi verildiğini ancak daha sonra evin tamamının kamulaştırıldığını belirterek, "Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Şimdi ablamla birlikte sokakta kaldık" diye konuştu.

Felçli kadın ile kız kardeşin birlikte doğup büyüdüğü ve 40 yılı aşkın bir süredir birlikte yaşadığı ev, daha sonra iş makinası tarafından yıkıldı. Ümit Uğurlu ile kız kardeşi, komşularının evinde geçici olarak barınmaya başladı.