Rusya ve Gürcistan'dan “Dadılık yapacaksınız” diyerek Adana'ya getirdikleri kadınlara zorla fuhşa sürükleyen çete polisin Adana merkezli 4 ilde düzenlediği “Dadı” operasyonuyla çökertildi.

Aralarında çete liderinin de bulunduğu 4'ü kadın toplam 17 kişi “Fuhuş amaçlı organize suç örgütü kurmak” suçundan adliyeye sevk edilirken 4'ü yabancı uyruklu 13 kadın çetenin elinden kurtarıldı.

Yurtdışından dadı olarak getirilen kadınlara fuhuş yaptırıldığı bilgisine ulaşan Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, üç ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. Adana, Niğde, Gaziantep ve Hatay'ın İskenderun ilçesinde tespit edilen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı.

Operasyonda çetenin lideri olduğu öne sürülen M.O.,Ç.K., S.D., H.İ., S.Ö., A.A., İ.T., M.G., A.S., M.Ş.K., Y.Y.,İ.K., M.D. ile kadınlar Z.D., K.D.,L.S.ve J.T. gözaltına alındı. Operasyon sırasında zorla ve ölümle tehdit edilerek fuhşa sürüklenen 4'ü yabancı uyruklu toplam 13 kadın da çetenin elinden kurtarıldı. Yabancı uyruklu kadınların işlemlerin ardından ülkelerine gönderileceği bildirildi.

Çete tarafından zorla fuhşa sürüklendikleri iddia edilen Rus ve Gürcistan uyruklu kadınların tercüman aracılığıyla verdiklerinde ifadelerinde, dadı ve hasta bakıcılığı yapmak için Türkiye'ye geldiklerini ancak fuhuş batağına düştüklerini söyledikleri öğrenildi. Sorguları tamamlanan zanlılar, “Fuhuş amaçlı organize suç örgütü kurmak, fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak, fuhşa aracılık etmek” suçundan adliyeye sevk edildi.

Star