Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, hakemlerin hizip ve çekişmeyi bir tarafa bırakarak iyi bir dayanışma içinde olmaları gerektiğini söyledi.
Ataşbak, geçtiğimiz ay göreve gelen Futbol İl Hakem Kurulu Başkanı Kadriye Ak’ı makamında kabul ederek, yeni görevinde başarılar diledi.
Adana’nın geçmiş yıllarda Ali Timur, İlyas Ayan, Ayhan Yücebilgiç gibi süper ligde maç yöneten hakemleri bulunduğunu, aynı başarıyı yakalamak için hakemlere verilen fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Ataşbak, “Hakemlik büyük keyifle yapılan zor bir uğraştır. Hakimin kararı değişir, ancak hakemin kararı değişmez. Hakemler hizip ve çekişmeyi bir tarafa bırakarak iyi bir dayanışma içinde olmalıdırlar. Bu bayrak yarışıdır. Her gelen yönetim farklı ve güzel çalışmalar yapmayı arzular. Dileğimiz, eski dönemlerde olduğu gibi klasmanda, süper ligde maçlar yönetecek hakemler çıkarmaktır” diye konuştu.
Yeni göreve gelen Kadriye Ak, eski başkan Hüseyin Özçelik ile yönetimine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Ak, “Öncelikle sporun taban birlikleriyle iyi ilişkilerde olacağız. İlk ziyaretimizi İl Spor Müdürümüz Abdulkadir Ataşbak’a yaptık. Bütün hedefimiz klasmanda, özellikle uzun yıllardır ezikliğinizi hissettiğimiz süper ligde maç yönetecek Adanalı hakemleri daha çok çıkarmayı arzuluyoruz. Bunun için zorunlu olan Salı ve Perşembe antrenmanlarının yanı sıra eğitim çalışmalarına büyük önem vereceğiz" dedi.
Ziyarette, Bölgesel Hakem Kurul Üyesi İlyas Ayan, İl Futbol Hakem Kurulu Başkan Vekili Erhan Kalay ve Hakem Atama Sorumlusu Tunç Karabıyık’da hazır bulundu.