Büyükşehir Belediyesi ile ‘kardeş şehir’ anlaşması imzalamak üzere Adana’ya gelen Gabon Cumhuriyeti Franceville Belediye Başkanı Roger Ayouma, Adanalı işadamlarını ülkesine yatırım yapmaya çağırdı.

Ayouma, Başkan Yardımcısı Ndziba Mavrice ile birlikte Adana Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç'ın da bulunduğu ziyarette, Adana ekonomisinin durumuna ilişkin bilgiler veren Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana ile Gabon’un iklim koşulları bakımından birbirine benzemesinin birçok alanda işbirliği imkanlarının bulunduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Karşılıklı ticaret heyetleri organizasyonları ile Türk ve Gabon firmalarının bir araya getirilebileceğini kaydeden Menevşe, “Bu ziyaretinizin Gabon ve Türk firmalarının buluşmasında bir fırsat oluşturmasını diliyorum.” diye konuştu.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç da Gabon Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında halen 60 milyon dolar seviyesinde bulunan ticaret hacminin artırılması gerektiğini belirtirken, “Madem Adana ile şehriniz kardeş şehir oldu, artık ticaretimizi de kardeşliğimize yakın seviyelere yükseltmemiz şarttır.” dedi.

Gabon Cumhuriyeti Franceville Belediye Başkanı Roger Ayouma ise iki ülke arasındaki ticaret potansiyelinin artırılması gerektiğini, bu kapsamda kendilerinin belediye olarak üzerlerine düşen tüm görev ve yükümlülükleri yerine getirmeye hazır olduklarını ifade ederken, Adanalı işadamlarını Gabon’da görmek istediklerini vurguladılar.

Ayouma ve Mavrice sözlerini şöyle sürdürdüler: “Afrika’nın en zengin ülkeleri arasındayız. Özellikle başta magnezyum ve altın olmak üzere yeraltı kaynaklarımız önemli boyutlara ulaşmaktadır. Afrika’nın en bol ve temiz su kaynaklarına sahibiz. Ancak özellikle ulaşım imkanlarımızı sağlayan yollarımızın son derece yetersiz olduğunu ve diğer altyapı sorunlarımızı aşamadığımızı da belirtmek isteriz. Bu yönde çalışmak ve yatırım yapmak isteyen Türk iş adamları için ülkemizin kapıları sonuna kadar açıktır.”