Uzun yıllar devam ettirdiği gazetecilik yaşamından sonra tiyatro oyunculuğuyla sahnelerde boy gösteren Oğuz Topaçoğlu, Adana’da meslektaşları için hazırladığı gösteride bol bol alkış aldı.
Oğuz Topaçoğlu, üyesi bulunduğu Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin (ÇGC) düzenlediği organizasyon ile Seyhan Belediyesi Nikah Salonu’nda, önceki gece ‘Gazeteciyim Ama Tedavi Görüyorum’ isimli tek kişilik oyunu sergiledi.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, yönetim kurulu üyeleri, gazeteciler ve yakınlarının izlediği oyunda Topaçoğlu, sahne hakimiyeti ve birbirinden güzel skeçlerle izlemeye gelenleri gülmekten kırıp geçirdi. Topaçoğlu, yaptığı espriler ve taklitlerle bu alandaki maharetini kanıtladı. Genellikle gazetecilerin günlük yaşamlarından seçtiği konuları can alıcı şekilde ve mizahi bir üslupla anlatarak izleyicilere keyifli anlar yaşatan Topaçoğlu, zaman zaman şahsını da “Ti”ye alan esprileriyle kendisiyle barışık kimliğini bir kez daha ortaya koydu.
Mersin’de Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda oyunculuk yapan Oğuz Topaçoğlu’na gösterisinden dolayı teşekkür eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, “Özellikle günümüzde gazetecilik yapmanın koşulları ağırlaştı. Yoğun tempoda çalışan, sürekli stres içerisinde bulunan meslektaşlarımızı, birbirinden güzel ve keyifli skeçlerle bir nebze olsun rahatlatan sevgili Oğuz Topaçoğlu kardeşimizi, bundan sonra da zaman zaman memnuniyetle izlemek isteriz. Tek kişilik oyunlarını başka yerlerde de başarı ile sergileyen sevgili Oğuz, günümüzün başarılı meddahı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Topaçoğlu da, gazeteciliğin büyük özveri ve yüksek sorumluluk duygusu içerisinde yapılan bir meslek olduğunu dikkat çekerek, “Haliyle gazeteciler potansiyel olarak sürekli stres altındalar ve gergin ortamlarda çalışıyorlar. O ortamda aslında oyunlara konu olacak yığınla muziplikler, espritüel anlar yaşanıyor ancak yoğun iş temposu nedeniyle fark edilmiyor. Emekli olduktan sonra bunları daha iyi görmeye başladım ve sahnede sunmaya karar verdim. Gazeteci dostlarımı, arkadaşlarımı günlük sıkıntılardan bir nebze kurtarabiliyorsam ne mutlu bana. Bundan sonra da zaman zaman bu tür oyunlarla sizlerle buluşmayı ümit ediyorum. Bu ortamı hazırlayan mesleki kuruluşum ÇGC’ye ve izlemeye gelen tüm dostlara teşekkür ederim” diye konuştu.