Adana’da genç avukatlar, toplumsal ve mesleki sorunlara çözüm üretmek, yeni projeler geliştirmek ve birlikte mücadele edip üretmek için örgütlendi. Meslekte staj sonrası 5 yıla kadar kıdemi bulunan avukatlar, ’Adana Genç Avukatlar Derneği’ çatısı altında buluştu.
Adana Genç Avukatlar Derneği’nin tanıtımı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) yapıldı. Derneğin kurucuları olan genç avukatlar Seda Sezer, Boray Dilik, Mehmet Fatih Öztürk, Simay Sönmezateş, Furkan Karlı, Büşra Özbiçer, Mahmut Şendağ, Mehmet Üsgüloğlu, Büşra Baynaz ve Özer Özbayrak, hem derneği hem de kuruluş amaçlarını basın mensuplarıyla paylaştı.
Adana Genç Avukatlar Derneği Başkanı Seda Sezer, yaklaşık 2 bin 500 üyesi bulunan Adana Barosu’na 700’den fazla kıdem süresi 5 yıla kadar olan genç avukatın üye olduğunu anımsattı. Adana Barosu üyelerinin yüzde 65’inin de meslekte en fazla 10 yıl kıdeminin bulunduğunu belirten Sezer, "Baroda yönetime girmek için en az 5 yıllık mesleki kıdem gerekiyor. Bu nedenle genç avukatlar yönetimde temsil edilemiyor. Derneğimizin kuruluş amaçlarından birisi bu. Derneğimize staj sonrası 5 yıla kadar kıdemi bulunanlar üye olabiliyor. Sonrasındakiler ise fahri üye olabiliyor" dedi.
"PROJELER ÜRETECEĞİZ"
Savunmanın yeni neferleri olarak tanımladığı genç avukatların pek çok sorunla mücadele ettiğini kaydeden Seda Sezer, şunları vurguladı:
"Mücadelemizde destekçimiz çok ancak kendi sorunlarımız ve mücadelemiz için elimizi taşın altına koymadıkça çözüme ulaşamayız. Kendi sorunlarımız çözülmeden yurttaşlarımızın sorunlarına çözüm getiremeyeceğimizin kanaatindeyiz. Bu nedenle çözüm odaklı Adana Genç Avukatlar Derneği’ni kurduk. Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, avukatlık meslek etiğinin istenilen seviyeye getirilebilmesi için kişi ve kurum ayrımı yapmadan genç meslektaşlarımızla buradayız. Sürekli değişen ve gelişen hukuk sistemine ayak uydurmak zorundayız. Bu doğrultuda gençlik projeleri üreterek, demokratik kitle örgütleriyle ve en başta Adana Barosu ile işbirliği içinde olacağız. Genç meslektaşlarımızın hukuki alanda projeler üretmesine fırsat ve olanak tanıyacağız. Unutulmamalı ki, birlikten kuvvet doğar. Biz çözüm için hazırız."