Adana Valiliği ve Adana Çiftçiler Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında ilkokul öğrencilerine narenciye ürünleri dağıtıldı.
Proje kapsamında ilk dağıtım, Yüreğir ilçesindeki İsmail Sefa Özler İlkokulu’nda yapıldı. Öğrencilere filelerde mandalinalar dağıtıldı. Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, projenin sonuna kadar kentte her hafta bin ilkokul öğrencisine narenciye dağıtacaklarını söyledi. Doğru, “Sizlere sağlıklı, bol narenciye tüketeceğiniz, başarılı bir öğrencilik hayatı diliyorum” dedi.
Öğrenciler ise C vitamini deposu olan narenciye ürünlerini severek tükettiklerini anlattı.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş da öğrencilerin şanslı olduğuna vurgu yaparak, “Bundan sonra narenciye yerseniz, ilaca ihtiyacınız olmayacak” diye konuştu.
Adana’da 420 bin dekarda narenciye üretimi yapıldığını anımsatan Vali Demirtaş, “Soğukların başlamasıyla birlikte soğuk algınlıklarına karşı aldığımız tedbirlerden bir tanesi de narenciye tüketimini teşvik etmekti. İnşallah bu projenin yararlı olacağını düşünüyorum. Herkesin narenciye tüketimini teşvik etmek ve bunları vatandaşlara yararlı bir şekilde ulaşmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bundan sonra her hafta bin kişiye narenciye dağıtımı yapacağız. İnşallah projemiz başarılı olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.