Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Türkoloji Araştırma Merkezi bünyesindeki ‘Çukurova Üniversitesi Adana Halk Kültür Evi’ söyleşileri devam ediyor. Prof. Dr. Erman Artun’la başlayan söyleşilerin bu haftaki konuğu ÇÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Sümbül oldu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkoloji Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik, Çukurova Üniversitesi Adana Halk Kültür Evi’nde düzenleyecekleri birçok etkinlikte alanlarında uzman isimleri Adanalılarla buluşturacaklarını söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Muzaffer Sümbül, “Herkesin Evi Adana” adlı sunum yaptı. Doç. Dr. Sümbül, Adana’yı ve Adanalıları anlattı. Adana’nın çok renkli bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Doç. Dr. Sümbül, Adana’yı ‘herkesin evi’ olarak tanımladı. Kent tarihini fotoğraflarla anlatan Doç. Dr. Muzaffer Sümbül, “Kendini bu şehre ait hisseden herkes Adanalı.” dedi.

Çukurova Üniversitesi Adana Halk Kültür Evi’nde düzenlenen ve akademisyenlerin yanı sıra öğrenciler ile sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantı sonunda Prof. Dr. Deniz Abik, Doç. Dr. Muzaffer Sümbül’e katılımlarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.