Vali Yolu Caddesi'nde taksi durağı, oto yıkama ve lokanta bulunan alanın işletmeciliğini yapan Alpçoğay, 4 yıl önce emekli olduktan sonra kendisini meşgul edecek uğraşı arayışına girdi. Küçüklüğünden beri hayvanlara olan sevgisinin etkisiyle bulunduğu mekana kafes kurarak, farklı kuş türleri beslemeye başlayan Alpçoğay, sülünün yanı sıra yine rengiyle ön plana çıkan mandarin ördeği ve keklik gibi kuşlara da bakıyor.

Alpçoğay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komşuları rahatsız etmemek için emsallerine göre daha renkli türleri bulunan ve daha sessiz olan sülün beslemeye başladığını söyledi.

Önce keklik beslediğini, ardından da sülün aldığını ifade eden Alpçoğay, "İnternetten sülün çeşitlerini bulduk. Ulaştığımız kişilerden talep ettik. Onlar da sağolsun bizi kırmadılar. Maliyetleri 20-25 bin lirayı buldu" dedi.

Yaptığı işle insanlarda hayvan sevgisinin oluşmasına katkı sağladığına inandığını belirten Alpçoğay, "Bütün çevre ilgi gösteriyor. Sayın valimizden tutun tüm komşuların tamamının hoşuna gidiyor. Onları seyrediyor, fotoğraflarını çekiyorlar. Bilhassa çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Lokantaya gelen müşterilerin de ilgisini çekiyor" diye konuştu.

Alpçoğay, kuşlarla tek tek ilgilendiğini belirterek, "Sabah temizlik, öğlen yem saati, akşam da güzelliğini seyrediyorum" diye konuştu.

- Yumurtalar telef olmasın diye

Alpçoğay, kuşların bakımı için internet sitelerinden ve kendisi gibi kuş besleyen kişilerle yaptığı görüşmelerle kuş besleyiciliği konusunda bilgisini daha da arttırdığını söyledi.

Beslediği kuşların yumurtalarının telef olmasına gönlü razı olmadığını belirten Alpçoğay, bu nedenle kuluçka makinesi ile yumurtadan çıkan kuşların adaptasyonu için daha küçük kafesler aldığını ifade etti.

Damızlık olanları ayırdığını dile getiren Alpçoğay, "Elimizdeki eksikleri tamamlıyorum. Fazla olan elde kuşları da eş, dosta hediye ediyoruz" dedi.

Kuşları ayrıca yine internet üzerinde görüştüğü arkadaşlarının yanı sıra yine kendisi gibi kuş besleyen kişilere de verdiğini vurgulayan Alpçoğay, bu işlemler karşılığında herhangi bir ücret talep etmediğini sözlerine ekledi.