Adana Ticaret Odası, dünyanın önemli aktörlerinden Çin’e giriş kapısı olarak değerlendirilen Hong Kong ekonomisindeki imkan ve fırsatların ele alınacağı bir toplantı düzenliyor.

Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi (HKTDC) İstanbul Ofisi işbirliğiyle; Adana Ticaret Odası’nda 28 Ocak Çarşamba günü saat 13.30’da düzenlenecek, “Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi Bilgilendirme Semineri’nde, HKTDC İstanbul Temsilcisi Perran Ersu Özçaldıran, katılımcılara Hong Kong hakkında bilgi verecek ve Türk firmaları için sağlanan avantajları anlatacak.

Hong Kong dış ticaret ve finans sektörlerinde dünyanın en hareketli ekonomilerinden birisi olduğunu belirten Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, dış ticaret sektöründe faaliyet gösteren ve dış ticaret yapmak isteyen tüm üyelerini düzenlenecek olan toplantıya katılmaya davet etti. Menevşe şunları söyledi: “Ülkemiz iş dünyasında Çin’de her tür ürünün düşük maliyetlerle üretildiği dolayısıyla Hong Kong gibi pazarlarda satış yapılamayacağı önyargısı bulunmaktadır. Çin’deki üretimin Hong Kong’dan da dünyaya transfer edilmesi bir ölçüde doğru olmakla birlikte, Hong Kong kişi başına düşen milli geliri ve standartları son derece yüksek, kaliteli ürünlere müşteri olan bir nüfus ile yıl boyu ülkede faal olan uluslararası alıcıları da bünyesinde barındıran önemli bir ülkedir. Hong Kong, sahip olduğu esnek ekonomisi, ideal konumu ve dinamik nüfusu ile küresel dünyanın gittikçe daha büyük bir aktörü olarak karşımıza çıkmaktadır. Genellikle dünyanın en büyük ekonomisi olarak kabul edilen Çin’e bir giriş kapısı olarak kabul edilen Hong Kong, oldukça yüksek bir ekonomik performans sergilemekte ve iş dünyasının odak noktası haline gelen merkezlerden biri olma yolunda hızla ilerlemektedir. Şüphesiz ülkemiz için de bu durum değişmemekte ve gün geçtikçe iki ülke arasındaki ticaret ilişkileri daha büyük bir önem kazanmaktadır.”