Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, yeni yapılanma içinde olan Hun Boksu’nun yaygınlaşması için gerekli desteği göstereceklerini söyledi.

Hadi, geçen yıl kurulan Hun Boksu Federasyonu faaliyet programında yer alan antrenör, hakem, tuğ denklik sınavı geçen hafta sonu Menderes Spor Salonu’nda Adana’nın yanı sıra farklı illerden 95 kişinin katılımıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Yıllardır uzak doğu sporlarıyla yakından ilgilenen Erdal Pektezel ile Bölge Antrenörü Osman Aşan’ın bu spor dalına ivme kazandıracaklarına inandığını ifade eden Hadi, şöyle devam etti: “Yeni yapılanma içinde olan 'Hun Boksu’nun gelişmesi ve yaygınlaşması için gerekli desteği göstereceğiz. Hun Boksu Federasyonu Başkanı Yılmaz Baygül’ün gayretleriyle 81 ilde açılan hakem ve antrenör kursları sayesinde bu spor dalının yakın zamanda patlama yapacağına inanıyorum. İstanbul’un ardından denklik sınavına pilot bölge seçilen Adana’dan başlanması da bizleri gururlandırdı. Savunma sporları içinde ayrı bir yeri bulunan Hun Boksu’nun mücadele sporları içinde hızlı bir şekilde zirveye yükseleceğinden en küçük kuşkum yok.”

PEKTEZEL: ADANA’DA KISA ZAMANDA SPORCU SAYISINI ARTIRACAĞIZ

Hun Boksu Federasyonu İl Temsilcileri ve Bölge Sorumluları Koordinatörü Erdal Pektezel, “Hun Boksu M.Ö. 220 yılında Teoman tarafından kurulan Asya Hun İmparatorluğu’nun askerlerine verdiği eğitimdir. Hun Boksu belli kademelerden oluşmaktadır. Bunlar; Tron, Kemankeş, Kuraş Terekeme alanlarında yetişir. Bu eğitimi alan askere Alpagu denirdi. Ülkemizde Hun Boksu Federasyonu Dünya Alpagu Federasyonu ile birlikte koordineli çalışmaktadır. Günümüzde bu savunma sanatını öğreterek insanların bedenen ve ruhen olgunlaşmasını sağlamak amacındayız.” dedi.

Konuşmalardan sonra Erdal Pektezel, İl Spor Müdürü Hadi’ye spora katkılarından dolayı plaket verdi. Ziyaret sırasında Bölge Antrenörü Osman Aşan’da bulundu.