Hurda satışından gelen parayla kirayı ödeyemedikleri için evden çıkarılan 3 çocuklu aile, yaklaşık 20 gündür parkta ve hastane bahçesinde hayata tutunmaya çalışıyor.

Hurda satarak geçimini sağlayan Ramazan Berber (49), 8 yıl önce Aynur Tuna (34) ile dini nikahla birlikte yaşamaya başladı. Çiftin, İsmail (7), Hatice (6) ve 7 aylık Adnan isminde çocukları dünyaya geldi. Hurdadan kazandığı parayla geçinemeyen Berber, merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde oturduğu evin kirasını ödeyemeyince evden çıkarıldı.

Eşi ve çocuklarıyla parkta kalan Berber, kazandığı parayla çocuklarının karnını doyurmakta bile zorlanıyor. Hava karardığında hastane bahçesindeki banklarda sabahlayan aile, yetkililerden yardım istiyor.

- Simitle besleniyorlar

Ramazan Berber, AA muhabirine, evin kirasını, elektrik ve su parasını ödeyemeyince ev sahibinin haklı olarak kendilerini çıkardığını söyledi. Çocuklarının perişan olduğunu anlatan Berber, "Ev tutmak istedik ama ev sahibi peşin para istemiş. Yaklaşık 20 gündür çocuklarla gündüzleri parkta, akşamları hastane bahçesinde kalıyoruz. Hurda satarak günde 15-20 lira kazanıyorum. Çocuklarıma simit yedirebiliyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Berber, kadın sığınma evine bıraktığı eşinin, ortama alışamadığı için çocuklarıyla tekrar yanına döndüğünü belirtti.

Anne Aynur Tuna da evsiz kalmanın çok zor olduğunu ifade ederek, "20 gündür çok zor günler geçiriyoruz. Dışarıda kaldığımız için böbreklerim ağrıyor. Zor durumdayız. Bebeğimin maması bile yok. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Biz de insanız. Çocuğum 20 gündür banyo yapamadı" dedi.