Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Öğretmenevi’nde, meslek odalarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Büyükşehir ve Ceyhan Belediye Meclis Üyeleriyle, çok sayıda belediye bürokratının da katıldığı toplantıda Ceyhan’a hizmet götürmeye devam edeceklerini belirten Başkan Sözlü, “Ceyhan Mezarlığı’nın önünü 2004’te yaptırmıştık. O zaman altyapısını belediye olarak bitirdiğimizi yolun asfaltı dökülmediği için onu da kendimiz üstlenmiş ve çift katlı, sathi kaplama gerçekleştirmiştik. 11 yıldır sorun yaşanmıyor bu yolda. Bugün Ceyhan’da, köylerinde aynı kalitede yollar yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Allah’ın izniyle sorunların altından birlikte kalkacağız. Yanı sıra, Seyhan Nehri üzerine iki köprü, Misis Köprüsü’nün yükünü hafifletmek için Ceyhan Nehri üzerine iki köprü yapacağız. Bunların tümünü, ayağımızı yorganımıza göre uzatıp kendi imkanlarımızla gerçekleştireceğiz.” dedi.

Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ve Serbest Bölge’nin faal hale geçmesinin, bölge ve Ceyhan ekonomisi için önemine de değinen Başkan Sözlü şunları söyledi: “Ceyhan ve Sarımazı arasındaki yol, karayolları standardına kavuşturulmalı. Böylece, Serbest Bölge ve Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi Ceyhan’a gelmeli ve ekonomiye katkı koymalı. Çok şükür bugün bu hizmeti projelendirip hayata geçireceğim bir konumdayım. Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ni de, Serbest Bölgeyi de doğrudan Ceyhan’a bağlayacağız Allah’ın izniyle.”

Başkan Sözlü, konuşmasının ardından muhtarların ve katılımcıların sorularını cevapladı, sorunları dinledi. Başkan Sözlü, bir muhtarın 3 ayda bir toplanma teklifini de kabul etti.