Karaisalı Belediye Meclisi tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye fahri hemşehrilik beraatı ve payesi verildi.

Karaisalı Belediye Meclisi, Saadettin Aslan başkanlığında tek gündem maddesiyle toplandı. Meclis üyesi Celalalettin Sürme’nin gündem dışı yaptığı konuşmadan sonra Meclis Katibi Hasan Köylü, Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü’nün yazısında belirtilen fahri hemşehrilik beratı verilmesi ile ilgili teklifini okudu. Teklifte, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 'Meclisin Görev ve Yetkileri' Başlıklı 18/r maddesine göre, meclisin görev ve yetkileri arasında fahri hemşehrilik payesi ve beratı vermek bulunulduğu belirtilerek, Belediye Meclisince fahri hemşehrilik payesi ve beratı verilecek kişinin belirlenip, bu yetkinin kullanılması hususunda, Belediye Meclisi’ne havalesi istendi.

Teklif hakkında söz isteyen MHP’li Meclis Üyesi Rifat Köroğlu, ilçeye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Hüseyin Sözlü’ye hemşehrilik beratının verilmesini teklif etti.

AK Partili meclis üyelerinden Abdullah Sakarya ise "Siyasi bir karar olacağını düşünerek Hüseyin Sözlü zaten Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu için, teklifin geldiği gibi iade edilmesini teklif ediyorum." dedi.

Yapılan oylamanın ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye hemşehrilik beratının verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.