Çocukluğunda sahip olamadığından içinde ukde kalan oyuncakları satın alarak odasını adeta oyuncak dükkanına çeviren Baykal, zamanının büyük bölümünü burada geçiriyor.

Otomobil, motosiklet, kamyon, iş makineleri, bebek gibi bine yakın oyuncağa sahip Baykal, kendisini ziyarete gelenlere, marka ve modellerine göre dizdiği klasik oyuncak otomobillerin özelliklerini de anlatıyor.

Baykal, AA muhabirine, eşi vefat ettikten sonra huzurevine yerleştiğini ve 6 yıldır burada kaldığını söyledi.

Zamanının büyük bölümünü, yüzlerce oyuncağın bulunduğu odasında geçirdiğini anlatan Baykal, oyuncaklara özel merak duyduğunu vurguladı.

- ''Çocukken oyuncağım yoktu, yaşlanınca oynamaya başladım''

Çocukken oyuncakla oynama fırsatı bulamadığını, en lüks oyun aracının bilye olduğunu aktaran Baykal, şunları kaydetti:

''Çocukken oyuncağım yoktu, onun için yaşlanınca oynamaya başladım. Bendeki de bir merak. Oyuncaklara özel ilgim var. Çocukken sigara paketleri, kibrit kutuları, taş ve o dönemin en önemli oyuncaklarından bilye ile oynardık. En lüks oyuncağımız onlardı. Bu tip oyuncaklar o dönem yoktu. Merakımı şimdi gideriyorum. Otomobil, motosiklet, kamyon, iş makineleri, bebek, biblo, tren, her türlü oyuncağım var.''

Pul ve telefon kartı da biriktirdiğini belirten Baykal, odasındaki oyuncakların tamamına yakınını ikinci el eşya satılan pazarlardan aldığını söyledi.

Baykal, şimdiki çocukların oyun anlayışının değiştiğini, dört duvar arasında bilgisayar başında vakit geçirdiklerini ifade ederek, çocukluğunda sokakta arkadaşlarıyla oynadığı günleri özlemle hatırladığını sözlerine ekledi.