Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, kentlerin tanıtımında sporun öneminin yadsınamayacağını söyledi.

Ataşbak, Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın, Basın Sözcüsü Bülent Uzel ile yönetici Tuncay Sakçılar’ı makamında kabul ederek turuncu beyazlı takım hakkında bilgi aldı.
Kentte bulunan tüm kulüplerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini, özellikle tesis ve diğer sıkıntıların çözümüne katkı sağladıklarını ifade eden Ataşbak, "Futbol ekonomisi, sporcu, antrenör, teknik kadrosu, taraftarıyla başlı başına büyük bir sektör oldu. Kentimizde profesyonel futbolda Adanaspor ile Adana Demirspor gibi 2 güzide kulübümüz bulunuyor. İl spor müdürlüğü olarak her iki kulübümüze eşit mesafedeyiz. Onların sorunun kendi sorunumuz gibi görerek çözümü konusunda duyarlı davranıyoruz. Kentlerin tanıtımında sporun önemi yadsınamaz. Dileğimiz her iki profesyonel takımın süper lige yükselmesidir. İşte o zaman kentimizde spor turizmi ne bağlı ekonomik hareketlilik başlar. Esnafımızın, spor severlerin yüzü güler." dedi.

Adanaspor Basın Sözcüsü Bülent Uzel, altyapıya büyük önem verdiklerini, minik, küçük, yıldız, genç, büyük olmak üzere 2 bin kadar sporcuya sahip olduklarını anlattı.
Adana’da yalnız bırakıldıklarını, kimseden yardım ve destek görmediklerini ifade eden Uzel, yerel yöneticilerin tüm kulüpleri kucaklamaları gerektiğinin altını çizdi. Uzel, "Şayet Adana’dan bir takım Süper Lige yükselirse, inanın tüm sporseverler, bürokratlar, yerel yöneticiler de süper lige yükselir. Bundan herkes fayda görür. İl Spor Müdürlüğü ile et-tırnak gibiyiz. Antrenman yapacak tesis konusunda daha çok yardım bekliyoruz." diye konuştu.

Uzel, duyarlı yaklaşımından dolayı İl Spor Müdürü Ataşbak’a üzerinde 'A. Ataşbak' yazılı 01 numaralı turuncu beyazlı forma armağan etti.