Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Gazipaşa Mahallesi'nde oturan Ümmü T., 26 Eylül 2012 günü Akkapı Mahallesi'nde oturan Latif S.'yi cep telefonundan arayarak buluşma teklifinde bulundu. İkili kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin önünde buluştu. Kendisini Deniz olarak tanıtan Ümmü T., "Sorunlarım var. Konuşmak istiyorum" dedi. Ardından da Latif S.'nin otomobiliyle Karataş İlçesi'ne gittiler. Burada 4 bira aldıktan sonra da sahildeki bir pansiyona yerleştiler.

İLAÇLA UYUTTU

İddiaya göre Ümmü T., bir anlık dalgınlığından yararlandığı Latif S.'nin birasına şizofreni hastalarının kullandığı ve hasta olmayan kişiler üzerinde uyku etkisi yapan ilaçlardan attı. İlaçlı birayı içen Latif S., saat 01.00'da duş almak için banyoya girdi. O sırada elektrik kesilince duş alamadan banyodan çıkan Latif S., ilacın etkisiyle uzandığı yatakta uyudu. Cep telefonunun ekran ışığıyla gözlerini kontrol ettiği Latif S.'nin uyuduğundan emin olan Ümmü T., cebindeki 950 lira ile cep telefonunu alarak pansiyondan ayrıldı. Bindiği taksiyle Adana'ya dönen Ümmü T., bir süre sonra kendine gelen Latif S.'nin ihbarı üzerine yolda yakalandı. Üzerinde Latif S.'ye ait paralar ile cep telefonu çıkan Ümmü T., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

'İLACI KENDİ BİRAMA KOYDUM'

Ümmü T. hakkında 'gece vakti yağma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık Ümmü T., müştekinin canına yönelik herhangi bir kasıtlı harekette bulunmadığını belirterek, yaptıklarından pişman olduğunu söyledi. Ümmü T. kendini şöyle savundu:

"Ben kendisini aradım. Önceden tanıyordum. Konuşmak istediğimi, dertleşmek istediğimi söyledim. Buluşup Karataş'a gittik. Ben alkollüydüm. Sonra otele gittik. Otelde rahat uyumak amacıyla kendi birama ilaç koydum. Biralar karışmış. 3- 4 aydır işsiz olmam nedeniyle çevremdeki insanlara borcum vardı. Onu ödemek için cebindeki 950 liranın tamamını aldım. Cep telefonunu da aldım. Karataş'dan Adana'ya gelirken yakalandım. Parayı ve telefonu iade ettim."

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Sanıktan şikayetçi olmadığını belirten Latif S. de sanığın anlattıklarının doğrulayarak, "Üzerime ağırlık gelince yatağa uzandım. Tam uyumadan adını Deniz olarak bildiğim kadın cep telefonun ışığını yüzüme tuttu. Sonra uyumuşum. Uyandığımda kadın yoktu. Paramın ve cep telefonumun da olmadığını fark edince durumu polise bildirdim" dedi.

İLK DURUŞMADA KARAR

İlk duruşmada, dosyadaki eksikler tamamlanınca mahkeme savcısı da esasa ilişkin mütalaasını verdi. Savcı, sanık Ümmü T.'nin 'nitelikli yağma' suçundan 15 yıla kadar hapsini isteyip, pişmanlık indiriminden yararlandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti sanık Ümmü T.'yi önce 11 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sonra da duruşmalardaki iyi hali, müştekinin zararını gidermesi ve pişman olması nedeniyle cezayı 4 yıl 7 aya indirdi. Tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi.