İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Türkiye’de de çatışmanın, gözyaşının ve acının hakim olduğu bir ortam yaşandığını söyledi. Biçer, AK Parti’nin bu savaş ortamından medet umduğunu savundu.

Dünya Barış Günü’nün yıldönümünde açıklamalarda bulunan Biçer, bugün gelinen noktada dünyada hala savaş ve katliamların hüküm sürdüğüne dikkat çekti. Biçer, “Başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde çatışma ve savaş var. Savaştan çıkar sağlayan güçlerin isteği ve yönlendirmesi ile Suriye’deki savaş uzun süredir devam ettiriliyor.” dedi.

Kadın, çocuk ve gençlerin öldüğünü, sakat kalıp, salgın hastalıklarla boğuştuğunu, evsizlerin ve sığınmacıların sayısının da her geçen gün arttığına işaret eden Biçer, “Çağdışı cihatçı IŞİD ve benzeri örgütler, en çok kadınların hayatını cehenneme çeviriyor, Ortadoğu halklarına dünyayı dar ediyor. Milyonlarca savaş mağduru çok kötü koşullarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Dünya genelinde binlerce insan, savaş ve katliamlar nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalıyor, göç yollarında can veriyor, açlık, yoksulluk, yoksunluk dolu bir yaşama itiliyor.” ifadelerini kullandı.

İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizde çatışmanın, gözyaşının ve acının hakim olduğu bir ortamda karşılıyoruz 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü. Ayrımcı, ırkçı, mezhepçi politikası çerçevesinde AKP iktidarı, nasıl Ortadoğu’daki kirli oyunun içinde yer aldıysa, ülkemizde de Haziran seçimleri sonucu umduğunu bulamamanın, saplantılı iktidar hırsının sonucu kirli bir oyun tezgahına başladı. En tepedeki demokrasi tanımaz, iktidar saplantılı akıl, kan ve gözyaşı üzerinden, yitirilen canlar üzerinden iktidarını sürdürmeye çalışıyor.”