Irak Büyükelçisi Hisham Alalawi, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ı ziyaret etti.
İlk olarak Valilik Şeref Defterini imzalayan Büyükelçi Alalawi, daha sonra yanındaki heyet ile birlikte Vali Demirtaş’ın makamına geçti. Burada konuşan Büyükelçi Alalawi, 3 hafta önce göreve başladığını söyledi. Gaziantep’ten sonra ziyaret ettikleri ikinci ilin Adana olduğunu belirten Alalawi, “Uzun vadeli ilişkilerin inşallah başlangıcı olur. Irak ve Türkiye arasındaki ilişki, çok eski tarihe dayanan bir ilişki. Son zamanlarda iki ülke arasında ilişkilerde biraz soğukluk yaşandı tabi ama biz, bundan sonraki süreçte ilişkileri tekrar pekiştirmek ve kalkındırmak anlamında elimizde geleni yapacağız” dedi.
Büyükelçi Alalawi, birçok alanda işbirliği yapabileceklerine dikkat çekerek, “Özellikle ticari ve ekonomik alanda da iyi işbirliklerine hazırız. Bu bölgede Gaziantep ve Adana gibi şehirler, ikili ilişkileri pekiştirmek adına önemli misyon taşımaktadır. İnşallah önümüzdeki süreçte bu iller ile Irak’taki iş adamlarını bir konferansta bir araya getirebiliriz. Kasım ayında bunu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Dileriz ki Gaziantep’te gerçekleşecek bu toplantıya Adana’dan özel sektörden de temsilciler katılır. İkili ilişkileri geliştirmek adına ekonomi, kültür, eğitim, sosyal gibi bir çok alanda işbirliği yapabiliriz” diye konuştu.
Vali Demirtaş ise kendisinin de bir hafta önce göreve başladığını belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.