Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojisi Programının, Türkiye'de donanım ve kapasite açısından en iyi programı olduğu bildirildi. 

ÇÜ'den yapılan açıklamaya göre, kendi branşında yüksek teknolojik imkanlara ve akademik kadroya sahip olan bölüm, öğrenciler tarafından da büyük ilgi görüyor.

Öğrenciler iki yıl sonra mezun olduklarında iş bulamama kaygısı yaşamıyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Çekiç,  kurulduğu 2011 yılından bu yana, üniversiteler içerisinde en iyi alt yapıya sahip olan bölümlerden biri olduklarını belirtti.

- Öğrenciler Marmaray, Yeni Haliç Köprüsü Projesi'nde Çalışıyor

Geçen yıl ilk mezunlarını verdiklerini anımsatan Çekiç, şunları kaydetti:

''Bu süreçte 12 öğrencimiz mezun oldu. Öğrencilerimizin 2'si dikey geçiş sınavında başarılı olup fakülteye geçiş yaparken, kalan 10 öğrencimiz de şu an sektörde 3 bin-3 bin 500 lira maaşla çalışıyor. Öğrencilerimizin bazıları Marmaray Projesi, bazıları Yeni Haliç Köprüsü Projesi, bazıları da doğal gaz platformları veya termik santrallerin yapımında çalışıyor. 2 yıllık ön lisans düzeyinde eğitim veren bu bölümün tercih edilmesinin sebeplerinden biri de, iki yılın sonunda mezun olanlara Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 'Birinci sınıf dalgıçlık belgesi' verilmesi. Bu sayede de, uzun yıllar eğitim yapmadan en kısa surede iş hayatına atılmış oluyorlar. ''

Çekiç, mezun edecekleri öğrencilerin işlerinin de hazır olduğunu belirterek, özel sektörün ÇÜ'den mezun olacak öğrencileri beklediğini anlattı.

Öğretim Görevlisi Özgür Yılmaz da öğrencilerin tam donanımlı mezun olabilmesi için uygulamalı eğitimleri önemsediklerini belirterek ''Türkiye'de teknik ekipman ve teçhizat olarak en iyi program konumunda bulunuyoruz. Burada eğitim gören öğrenciler, mezun olduklarında piyasada sanayi dalgıcı ve basınç odası operatörlüğünde de çalışabiliyor'' ifadelerini kullandı.