Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Adana’nın özel sağlık hizmetlerinin sunumu ve sağlık turizmi konularında önemli aşamalar kaydettiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı tarafından planlanan Sağlık Serbest Bölgesi’nin Adana’ya kurulması için çalıştıklarını söyledi.

ATO, yılda iki kez düzenlenen Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nın ilkini Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe başkanlığında gerçekleştirdi. Meslek Komitelerine yönelik olarak uygulanan Fuar Destek Programı’nın başarıyla sürdürüldüğünü ifade eden Menevşe, “2014 yılında başlattığımız yurtiçi ve yurtdışı fuar desteğimiz başarılı sonuçlar vermeye devam ediyor. Odamızın sağladığı bu destek Türkiye’deki odalar içerisinde içerik ve kapsam yönünden tektir. 2015 yılında destek programımızı daha etkin sürdürebilmek amacıyla kapsamını daha da genişlettik ve destek miktarımızı 2 katına çıkardık. Katılım koşullarında da revizyonlar yaptık. 2014 yılında üye bazında yurtiçi fuarlara 214, yurtdışında da 74 katılım sağladık. Komite bazında da yurtiçi fuarlara 20, yurtdışı fuarlara da 11 katılım gerçekleştirdik. Amacımız, üyelerimizin sektörel fuarlara katılımını sağlayarak ihracata yönlendirmekti. Bunda da başarılı olduk.” diye konuştu.

Adana’nın mevcut üretim ve sanayi potansiyelini turizm ve benzeri sektörlerle artırması gerektiğine de işaret eden Menevşe, Türkiye’nin bir noktasına kurulma çalışmaları sürdürülen Sağlık Serbet Bölgesi’ne aday olduklarını belirti. Dünyadaki tek Sağlık Serbest Bölgesi’nin Dubai’de olduğunu ifade eden Menevşe konuşmasını şöyle sürdürdü: “Adana’daki hizmet sektörü özellikle son dönemlerde sanayi ve tarıma göre hızlı bir gelişim göstermektedir. Buna bağlı olarak Adana, Türkiye’nin en önemli hizmet merkezlerinden biri haline gelmiştir. Özellikle sağlık alanında ciddi bir büyüme gözlenmiştir. Özel sağlık hizmetlerinin sunumu ve sağlık turizmi konularında Adana ilk sıraya yükselmiştir. Avrupa fonlarıyla yaşlanan Avrupa nüfusuna terapi sağlayacak merkezleri kapsayan Sağlık Serbest Bölgesi kurulması için çalışma yürütüyor. Biz Adana olarak, iklim, coğrafya, hizmet kalitesi açısından bu işe adayız. Çünkü bu projenin hayata geçmesiyle birlikte kentimize yılda yaklaşık 10 milyar Euro’luk gelir ve 40-50 bin kişilik istihdamın gelmesini sağlayacak. Bir yandan Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimizi sıklaştırırken, diğer yandan da hizmet sektöründeki yetkinliğimizi ve donanımımız ortaya koymak için önümüzdeki günlerde bir çalıştay yapmayı planlıyoruz.”