Çıtırık, Adana Barosu'nda ''Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'' nedeniyle düzenlenen basın toplantısında, şiddetin boyutların sadece üçüncü dünya ülkeleriyle sınırlı kalmadığını, kadın hakları konusunda önemli gelişmelere imza atan ülkelerde bile, kadına yönelik şiddetin giderek arttığını ileri sürdü.

Türkiye'de TÜİK verilerine göre aile içi ve eş şiddeti nedeniyle 294 kadının yaşamını yitirdiğini aktaran Çıtırık şunları kaydetti:

''Benzer olaylarda 458 kadın yaralı olarak kurtuldu. Türkiye'de bu yıl 142 kadın taciz ve tecavüz şikayetinde bulundu. 202 kadın fuhuşa zorlandığı sebebiyle emniyet güçlerine başvurdu. Türkiye'de kayıt dışı çalışan kadın sayısı toplam 4 milyon 32 bin civarında. Türkiye'de iş arayan kadınların sadece yüzde 26'sı iş bulabiliyor. Dünya genelinde her 4 kadından biri aile içi şiddete uğruyor. Dünya genelinde her üç kadından biri tacize uğruyor. Cinayete kurban giden kadınların yarısı aile içi ve yaşadıkları ilişkilerde gördükleri şiddet sebebiyle yaşamını yitiriyor.''

Adana Barosu avukatlarından Aslı Yeşil de dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'de kadına yönelik şiddet, kadının bedeni kimliği ve emeği üzerindeki baskının her geçen gün arttığını savundu.

Dünyanın birçok yerinde işgaller ve ambargolar nedeniyle yüz binlerce kadın ve çocuğun katledildiğini ileri süren Yeşil, ''Bu yılın başından bu yana ülkemizde 240 kadın erkek şiddetiyle öldürülmüş, çok sayıda kadın işyerlerinde, evlerinde, sokaklarda erkek şiddetinin farklı biçimlerine maruz kalmıştır. Çocuk istismarı son derece korkunç boyutlara ulaşmış ve nefret cinayetleri yaygınlaşmıştır. Namus, töre cinayetleri, koca-baba dayakları işkence medyada magazinleştirilerek sunulmaktadır'' diye konuştu.