Adana İdmanyurdu Kadın Futbol Takımı’nın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde deplasmanda oynadığı Gaziantep Gazikent karşılaşmasında saldırıya uğraması ve 3 oyuncunun darp edilmesinin ardından, kulüp yöneticileri ve bazı sporcular, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

Başkan Sözlü’ye, Gaziantep’te uğradıkları saldırıyla ilgili bilgi veren Kulüp Başkanı Metin Taylancı, “Karşılaşmanın 80. dakikasında 4-0 öndeyken, rakip takımdan bir oyuncu kırmızı kart görüyor ve ardından bizim oyuncumuza yumruk atıyor. Onun yumruk atmasıyla birlikte, rakip takımın oyuncuları, yöneticileri ve sahaya giren taraftarlar kızlarımıza saldırıyor. Hakem sahayı bırakıp kaçıyor. Olayları önlemeye çalışan sadece 2 polis memuru vardı. Çok sıkıntı yaşadık. Hemen sizi aradık ve bizlere söylediklerinizle, oradaki arkadaşlarımıza verdiğiniz talimatlarla kendimizi güvende hissettik. Sizlere teşekkürü borç biliyoruz. Gazetelerde görülen, yerde yatan kızımız milli takımın kalesini koruyan sporcumuz. Bir oyuncumuz da hastanede.” dedi.

'BÖYLE ÖZEL BİR GÜNDE KADINA ŞİDDET ÇOK ÜZÜCÜ'

Başkan Sözlü ise, sporun ruhuna tamamen zıt olaylar yaşanmasına çok üzüldüklerini ifade ederek, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, kadın futbol takımımızın böyle bir saldırıya uğraması üzüntümüzü daha da artırmıştır. Gaziantepliler bundan dolayı mahcup olmuşlardır. Kendini bilmez bir grubun davranışı olarak değerlendiriyoruz saldırıyı. Özel bir günde, kadının statüsünü, toplumdaki yerini yukarılara taşımak için mesajların verildiği, farkındalık yaratılmaya çalışıldığı bir günde, sporcu kızlarımıza böyle bir saldırı yapılması bizi ziyadesiyle üzmüştür. Yine de bunu Gaziantep’in tamamına mal etmiyoruz.” diye konuştu.

'MORALİNİZİ BOZMAYIN, MÜCADELEYE DEVAM'

Kadınlara yönelik şiddet olayların yoğunlaşması nedeniyle, son yılların en etkin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü faaliyetlerinin yaşandığını hatırlatan Başkan Sözlü, şöyle devam etti: "Nihayetinde bir kadının evladıyız, bir kadının eşiyiz ve kızlarımızın babasıyız. Hayatlarımızın en kıymetli insanları kadınlar. İşlenen suçlarda, kadınların daha çok mağdur olduğu unutulmamalı. Sporcu kızlarımızın şiddete uğraması son derece dikkat çekici. Geçmiş olsun. Moralinizi bozmayın. Olumsuzluklarla mücadele etmeye devam edersek, güzel hadiselere imza atılacağına eminim. Adana’da hem sportif altyapıyı güçlendirmek, hem de sportif başarı çıtasını yükseltmek istiyoruz.”