Alınan bilgiye göre, Adana'daki olay, merkez Yüreğir ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi, 1189 Sokak'ta meydana geldi. Bursa'da ise genç kızın bir süre önce de polise giderek, "benim görüntülerimle bana şantaj yapıyor" iddiasında bulunduğu öğrenildi. Polis ise cinayette genç kızın başkalarından yardım alabileceği şüphesiyle 3 kişiyi daha gözaltına aldı.

KIZINI TACİZ EDEN KOCASINI ÖLDÜRDÜ

Adana'da Emrullah Baykuş (48) ile dini nikahla evlenen 4 çocuk annesi Derya Işık (32) ikizlerinden E.B'nin (11), babasının kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söyleyince inanmadı. Ancak E.B'nin son zamanlarda tacizlerin arttığını söyleyerek annesinden yardım istedi.

İddiaya göre, 6 Mart Çarşamba günü bakkala ekmek alacağını söyleyen ancak somyanın altına gizlenen Derya Işık, kocasının kızına cinsel tacizde bulunduğunu gördü. Derya Işık gece 01.00 sıralarında kocasını yatağında uyurken tabancayla başından vurarak öldürdü. Genç kadın, daha sonra polisi arayıp kocasını öldürdüğünü söyleyerek olayda kullandığı silahla birlikte teslim oldu.

Emrullah Baykuş'un cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.Çiftin çocukları ise devlet koruması altına alındı. 11 yaşındaki E.B. ise ifadesi alınmak üzere çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü. Derya Işık'ın emniyetteki sorgulamasının sürdüğü bildirildi.

KADINLAR GÜNÜNDE KATİL OLDU

Bursa'da iddiaya göre, '155 Polis İmdat Hattı'nı arayan A.O. (25) isimli genç kız, bir süredir gönül ilişkisi yaşadığını söylediği 13 ayrı suçtan kaydı bulunan oto yedek parçacısı, 2 çocuk babası İlker Karan'ı (35) av tüfeği ile vurduğunu söyledi. Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi Kıdemli Sokak'a gelen polis ekipleri İlker Karan'ı 16 NL 707 plakalı araçta cansız vaziyette buldu. Cinayet masası dedektifleri olayla ilgili araştırma başlattı. Yapılan incelemede A.O.'nun olayın ardından eve giderek banyo yapıp ellerini yıkadığı ortaya çıktı. Olayla ilgili genç kızın erkek kardeşi, eniştesi ve babası ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

EVLENME VAADİNDE BULUNDU

Gözaltına alınan A.O. cinayet masası dedektiflerine cinayeti neden işlediğini anlattı. Yedek parça firmasında geçen sene işe başladığını söyleyen zanlı, "Beni alkole alıştırdı. Bir süredir gönül ilişkisi yaşadık. Sürekli 'Eşimi bırakıp, seninle evleneceğim' diyordu. Kendisine ayrılacağımı söyledim. Dün gece otomobille gezmeye çıktık. Tartışma çıktı, torpidodaki tav tüfeğini alıp vurdum" dedi. Polis, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

A.O.'nun bir süre önce bir polis merkezine giderek "İlker Karan, birlikte olduğumuz görüntülerle bana şantaj yapıyor" diye müracaatta bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan cinayetin işlendiği araçta bir zorlama izi olmadığı, genç kıza birilerinin yardım etme şüphesinin de araştırıldığı kaydedildi.